Branschinitiativ för måltid och dryck

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Hon vill lyfta dryckesbranschen och sätta måltiden i fokus med nytt branschinitiativ.

The Absolut Company, Spritmuseum och Visit Sweden initierar det branschöverskridande initiativet Tomorrow´s Table. Även om branschen för alkoholhaltiga drycker växer kraftigt i Sverige så vill initiativtagarna sätta fokus på måltiden som helhet.

Måltiden är en helhetsupplevelse, där mat, dryck och miljö samspelar. Därför är det dags att börja prata om Sverige som en måltidsdestination. Visit Sweden har redan startat ett program som bygger på den idén och dryckesbranschens tillväxt kommer spela en viktig roll i att framhäva Sverige som en ledande destination för smakupplevelser, säger Anna Malmhake, vd på The Absolut Company i en kommentar.

Nu välkomnar The Absolut Company, som belyser förutsättningarna, utmaningarna och möjligheterna för svensk måltidsturism, dryckes-, livsmedels- och besöksnäringarna till Spritmuseum 16 november för en seminarie- och inspirationsdag, som anordnas tillsammans med Visit Sweden och Spritmuseum. Spritmuseum firar även 50 år på torsdagen.

Sedan tidigare finns regeringens uppdrag till Visit Sweden att driva program som ska stärka bilden av Sverige som en destination för måltidsupplevelser och ambitionen är att landet ska vara en av de tre främsta måltidsdestinationerna i Europa 2020.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.171