Restaurangkoncern med ny vd

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Nyfusionerade Melanders Group plockar vd från Vapiano. Därtill expanderar Melanders till Alvik i vår.

Kalle Jangbratt har utsetts till ny vd för restaurangkoncernerna Melanders och Stockholms Restauranger & Wärdshus som bildar gemensamt bolag och får namnet Melanders Group.

Jangbratt kommer närmast från rollen som finanschef på Vapiano. Han har även arbetat som area Business Controller på hotellkedjan Scandic och ekonomichef på Rica Hotels. I det nya bolagets ägarkonstellation ingår Erik Molinder, Nils Molinder och Patrick Lundstedt, Ulf Barkman och Johnny Sommarlund.

Jag tvekade aldrig när chansen dök upp! Det är lite av ett drömjobb för mig att få leda en koncern med så många starka varumärken i kombination med att få arbeta med Erik, Nisse och Patrick och ta del av all deras erfarenhet från branschen. Vi har redan många tankar och idéer om framtiden och jag ser med stor ödmjukhet och entusiasm fram emot det här uppdraget, säger Kalle Jangbratt.

 Därtill expanderar restaurangkoncernen och öppnar våren 2018 en saluhall Alvik med servering och mat från morgon till kväll.

Koncernen består nu av Melanders butiker och restauranger, Melanders Fest & Catering, restaurangerna Tysta Mari, Wedholms Fisk, Dodd´s Brasserie, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, KB, Stockholm Fisk, Edsbacka Wärdshus, Sjöpaviljongen och Southside Pub.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De öppnar på centralstationen

Utmanande bransch med stark hierarki

Högt näringsvärde i syrsan

Bohuslänshotell kan vinna gourmetpris

Folkhälsopris till matappar

Myllimäki samarbetar med Finnair

Kocken och flygbolaget i menysamarbete för långdistanslinjer.

Nyhetsbrev

Växjörestaurang öppnar ny bar

Arkiv

De är överens om etableringsjobb

Facket och arbetsgivarorganisation ense om modell för etableringsjobb.

Vem ska driva Fejan?

Stockholmshotell prisat

Studentrabatt på nya Noma

Nya Noma, som slår upp portarna på Refshaleøen, Köpenhamn, välkomnar studenter med rabatterat menypris.

Sopköket öppnar i Söderhallarna

Hett att gå på krogen på julafton

Det blir allt mer populärt att skippa julstöket hemma och istället gå på krogen på julafton.

Eldsjäl prisades på Nordens största Ekomässa

Priset – största hindret för ekovaror

Han är Årets Hållbarhetskock

Gubbhyllan, Restaurang Biologi och Strömmas traktör är Årets Hållbarhetskock.

Rasta förvärvar Gastropub

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Hon gör årets macka

Brunchkoncept på At Six

Så kan Gröna Lund utvecklas

Fler restauranger och kaféer ska rymmas i nya Kvarteret Skeppholmsviken.

Saffransfestival i Vasastan

Södermalmskrog gästar Brillo

Sju matbloggare prisade

Producent fick Gyllene Glaset

Efter app kokbok

Glädje och besvikelse när Stureplanerna stoppas

Om Gyldene Freden

Slutar med sugrör – för miljön

Han vann Kockarnas Kamp

Pris till Lärjeåns Kök & Trädgårdar

Konkurserna fortsätter öka

Bryggeri för klimatet och mot Trump

Tillförordnad vd blir ordinarie

Han är Årets Fjällkock

För grönare julbord

Sänd till en kollega

0.146