Dårskapens lov

Dårskapens lov är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Erasmus Av Rotterdam. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Dårskapens lov online.

Rsfoodservice.se Dårskapens lov Image

Erasmus av Rotterdam (14661536) är en av den europeiska kulturens främsta personligheter. Genom sin lärdom, sitt kritiska sinne och sin lust att blanda sig i tidens debatter blev han en föregångare till vår tids västerländska intellektuella. Dårskapens lov utkom 1511 och är dedicerad till Sir Thomas More, en av hans stora samtida. Det är en drastisk satir som riktar sina giftiga pilar mot dem som anser sig besitta en högre form av visdom: det må vara filosofer, lärda, styresmän eller klerker. Den mestadels godmodiga och humoristiska tonen slår ibland över i en vass kritik av sådant som Erasmus fann oacceptabelt. Boken ger en åskådlig inblick i det tidiga 1500-talets andliga klimat och vi får här möta ett nytt och kritiskt förhållningssätt som med tiden skulle få oöverskådlig betydelse. Fastän den är fylld av lärda anspelningar engagerar boken den nutida läsaren genom sin förening av kvickhet och intellektuell skärpa, och många av Erasmus iakttagelser är fullt tillämpbara också i vår tid. Michael Nordberg, f 1930, är doc i historia. Han har skrivit ett flertal uppmärksammade böcker och även verkat som översättare.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,16 MB

FILNAMN: Dårskapens lov.pdf

ISBN: 9789175805429

FÖRFATTARE: Erasmus Av Rotterdam

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Dårskapens lov - Wikipedia

Dårskapens lov. Artiklar på finska: Tyhmyyden ylistys; Definition Nina Burton skrev årets svenska fackbok 15.10.2016 Kultur och nöje. Superkändis på 1500-talet, Erasmus av Rotterdam. ...

Dårskapens lov (Danskt band, 2012) • Se priser (6 butiker)

DÅRSKAPENS LOV. Läraren fortfor: I denna dårskapens värld får man beständigt se huru dårarne le, även när deras opinioner bekräftas; det är ju ett fånigt leende! Dåren säger: vi äro här för att utvecklas. När de få se en man, som med åren blir visare och mera rättrådig, så skulle de ju glädjas att se sin teori bekräftad.

RELATERADE BÖCKER