Gösta Berlings saga

Vill du läsa Gösta Berlings saga pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Selma Lagerlöf. Att läsa Gösta Berlings saga online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Gösta Berlings saga Image

Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga, ett av den svenska litteraturens mest lästa och hyllade litterära verk, var hennes debut i bokform och utkom första gången 1891. Med denna textkritiska utgåva av Gösta Berlings saga utges verket för första gången sedan 1891 med texten i Lagerlöfs debutroman som förlaga. Den Gösta Berlings saga som funnits i bokhandeln sedan över hundra år tillbaka är i skilda stadier språkligt moderniserad. I utgåvan finns en kort introduktion till verket samt textkritisk kommentar och ord- och sakförklaringar. Den textkritiska apparaten ska kompletteras med ytterligare material på Selma Lagerlöf-arkivets webbsida (ännu ej officiell). Arbetet med utgåvan har utförts inom ramen för Selma Lagerlöf-arkivet; en digital struktur för Lagerlöfs författarskap som från år 2014 ska inkorporeras i Litteraturbanken.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,55 MB

FILNAMN: Gösta Berlings saga.pdf

ISBN: 9789172301726

FÖRFATTARE: Selma Lagerlöf

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Gösta Berlings saga - Göteborgs Stadsteater

Nästa fredag 30/8 spelar vi på Hus 7 i Slakthusområdet. Med oss har vi Henke Palm och Jesper Skarin och tillsammans spränger vi sinnen. Bästa tänkbara support i form av J.Ö.S. Några billiga biljetter finns kvar än så länge.

Gösta Berlings saga - Göteborgs Stadsteater

Gösta Berlings saga. Här samlar vi alla artiklar om Gösta Berlings saga. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Recensioner: nya biografier, Scenhöst 2017 och Bildningsdebatten. Andra ämnen som ofta förekommer i artiklar om Gösta Berlings saga är: Selma Lagerlöf, Litteratur, SvD Premium och Ebba Busch.

RELATERADE BÖCKER