Den åldrande människans psykologi : ett livsloppsperspektiv

Den åldrande människans psykologi : ett livsloppsperspektiv-boken skrevs 2004-05-01 av författaren Bo Hagberg,Mikael Rennemark. Du kan läsa Den åldrande människans psykologi : ett livsloppsperspektiv-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Bo Hagberg,Mikael Rennemark.

Rsfoodservice.se Den åldrande människans psykologi : ett livsloppsperspektiv Image

Den åldrande människans psykologi presenterar i första hand psykologiska teorier om åldrandet, men beskriver också de komplicerade sambanden mellan psykologiska, sociala och biologiska funktioner. Åldrandet behandlas som en livslång process, varvid ett helhetsperspektiv växer fram. Såväl utvecklingspsykologiska som tillbakablickande, tolkande aspekter uppmärksammas och man kan läsa om personlighetens och stresshanteringens betydelse för hur åldrandet gestaltar sig. Boken är lämplig som kurslitteratur vid universitetens och högskolornas utbildningar inom samhälls- och beteendevetenskap, såsom psykologi, socialt arbete, social omsorg och vård, men vänder sig också till yrkesverksamma inom dessa områden samt andra intresserade.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,16 MB

FILNAMN: Den åldrande människans psykologi : ett livsloppsperspektiv.pdf

ISBN: 9789144017693

FÖRFATTARE: Bo Hagberg,Mikael Rennemark

LADDA NER
LÄSA ONLINE

PDF Åldrande - livslopp och livsberättelser

Undervisningen omfattar aspekter av människans utveckling i ett livsloppsperspektiv från barn till vuxenliv och åldrande och ger grundläggande kunskaper om: 1) mognad, inlärning och kognition 2) individens förutsättningar 3) samspelet arv och miljö 4) språklig, personlighetsmässig och socioemotionell utveckling

psykologi | Adlibris

Kursen syftar till att belysa människans utveckling i ett livsloppsperspektiv; från barn till vuxenliv och åldrande. Undervisning. Undervisningen ges i form av föreläsningar, seminarier, och arbete med fallbeskrivning. Deltagande i gruppövningar, seminarier, och arbete med fall är obligatoriskt.

RELATERADE BÖCKER