En rysk historia

Vill du läsa En rysk historia pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Bengt Jangfeldt. Att läsa En rysk historia online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se En rysk historia Image

"En rysk historia är en berättelse om en fascination för ett språk och en kultur. Den skildrar möten med människor som jag mött - Lili Brik, Joseph Brodsky, Nina Berberova, andra ryska (och svenska) författare och privatpersoner - och människor som jag bara känner från böcker och arkiv: Vladimir Majakovskij, Osip Mandelstam, Raoul Wallenberg. Det är ingen historiebok utan ett försök att genom dessa människoöden spegla den ryska verklighet som jag har intresserat mig för i femtio år. Eftersom denna verklighet inte bara är dramatisk och tragisk utan också har starka absurda inslag är det, hoppas jag, i vissa delar också en rolig bok. Hur den slutar vet jag i skrivande stund inte. Att en hundraårig svärfar, en grå fåtölj och en färgglad kavaj kommer att spela centrala roller är dock klart." - Bengt Jangfeldt Personligt och öppenhjärtigt berättar här Bengt Jangfeldt - slavist, författare, översättare, journalist, redaktör - om ett intresse för den ryska kulturen, eller snarare det ryska språket, som följt honom från tidiga år genom hela hans yrkesbana. En fascinerande skildring av en händelserik akademisk och litterär karriär och översättargärning. En rysk historia vittnar om en livslång lust till nytt lärande och en stor öppenhet inför omvärlden.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,84 MB

FILNAMN: En rysk historia.pdf

ISBN: 9789146225768

FÖRFATTARE: Bengt Jangfeldt

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Bolsjojteatern en scen för den ryska själen | Madeleine ...

En rysk historia / Bengt Jangfeldt. Jangfeldt, Bengt, 1948- (författare) Alternativt namn: Jangfeld, Bengt, 1948- Alternativt namn: Jangfelʹdt, Bengt, 1948 ...

En rysk historia | Stockholms Stadsbibliotek

Branden som bröt ut på ett köpcentrum i Sibirien i Ryssland är en av de värsta i rysk modern historia. Det berättar SVT Nyheters korrespondent i Ryssland, Bert Sundström, i SVT:s Morgonstudion.

RELATERADE BÖCKER