AD om skadestånd, lön och preskription enligt LAS

Vill du läsa AD om skadestånd, lön och preskription enligt LAS pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Sören Öman. Att läsa AD om skadestånd, lön och preskription enligt LAS online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se AD om skadestånd, lön och preskription enligt LAS Image

Vad har Arbetsdomstolen (AD) sagt om skadestånd till den som pressats att säga upp sig själv? Vilka skadeståndsnivåer gäller vid oriktiga uppsägningar och avskedanden? Har jag någon möjlighet att få ut skadestånd eller lön trots att kravet är preskriberat? Svaren på dessa och många andra frågor om skadestånd, lön och preskription enligt anställningsskyddslagen (LAS) finns i denna bok.Boken presenterar reglerna såsom AD själv har uttryckt sig om vad som gäller. Domstolens domar innehåller nämligen ofta vägledande uttalanden och pedagogiska sammanfattningar, och domstolen följer regelmässigt vad den själv sagt gäller. Boken innehåller mer än 140 utvalda citat från vägledande domar, sorterade under olika beskrivande rubriker så att det ska vara lätt att hitta.Boken vänder sig såväl till arbetstagare och deras fackliga representanter som till personalchefer, förhandlare och andra som arbetar med personalfrågor hos arbetsgivaren.Ur innehållet:- Rätten att stå kvar i anställning med lön vid tvist - Jämkning av skadestånd när arbetstagaren inte gjort tillräckligt för att minska sin skada - Skadeståndsnivåer - Är preskriptionsreglerna tillämpliga på krav som inte grundas direkt på anställningsskyddslagen?Sören Öman är är vice ordförande i Arbetsdomstolen och ersättare i Nämnden mot diskriminering. Han har medverkat i flera statliga utredningar om bl.a. arbetsrätt.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,24 MB

FILNAMN: AD om skadestånd, lön och preskription enligt LAS.pdf

ISBN: 9789188121240

FÖRFATTARE: Sören Öman

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Preskriptionstid avseende lönefordringar - Preskription ...

FRÅGA HejJag vill ställa en fråga gällande § 13 i Las.Jag hade en anställd som blev arbetsbefriad Ingen avräkningsfrihet. Alltså skulle lön avräknas som han tjänade hos annan arbetsgivare.Nu har det kommit fram att han blivit erbjuden jobb hos andra arbetsgivare 2 olika jobb, hade han tackat ja hade jobbet varit hans.

AD om skadestånd, lön och preskription enligt LAS ...

Svaren på dessa och många andra frågor om skadestånd, lön och preskription enligt anställningsskyddslagen (LAS) finns i denna bok. Boken presenterar reglerna såsom AD själv har uttryckt sig om vad som gäller.

RELATERADE BÖCKER