På väg

På väg är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Peter Jahnke. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken På väg online.

Rsfoodservice.se På väg Image

Människor på flykt undan fattigdom, krig och förtryck för att finna tryggare och säkrare liv för sig och sina familjer är nu åter en realitet i Europa. I samband därmed frodas också flyktingfientliga och rasistiska åsikter alltmer öppet. Konsekvenserna kan bli förödande såsom de blev i Tyskland på 1930-talet. Albin går hem i tankar. "Är det nu dags att ge sig av igen? Förra gången var resan till Sverige ett ungdomligt äventyr för att lära känna sin okände far. Nu finns ett politiskt förtryck att fly ifrån eller bekämpa under allt svårare förhållanden. Därtill kommer mina känslor för Marga. Med sitt judiska påbrå löper hon större risker än jag att utsättas för nazismens våldshandlingar om hon blir kvar. Många judiska affärer har fått fönstren krossade mitt på dagen, helt öppet utan att polisen ingriper. Risken är att det blir värre ju längre tiden går." Författaren Peter Jahnke skildrar ett antal episoder ur två människors - hans föräldrars - öden och äventyr. Dels i ett Tyskland undan nazismens diktatur, dels i Sverige, det nya landet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,55 MB

FILNAMN: På väg.pdf

ISBN: 9789187435966

FÖRFATTARE: Peter Jahnke

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Synonymer till på väg - Synonymer.se

Avgiften för tävling på väg i ett län är 2 900 kronor. Avgiften för tävling på väg som berör flera län är 7 100 kronor. Uppvisning på väg är kostnadsfritt. Ansökan om tillstånd till tävling eller uppvisning på väg. Särskilda villkor och andra tillstånd.

Enskilda vägar | Lantmäteriet

Bra arbetsmiljö på väg (ADI 578), broschyr. I den här broschyren kan du som arbetsgivare läsa om vad du kan göra för att förebygga riskerna för ohälsa och olycksfall för yrkesförare. Den innehåller också exempel på hur er trafiksäkerhetspolicy kan se ut.

RELATERADE BÖCKER