Konflikthantering i professionellt lärarskap

Konflikthantering i professionellt lärarskap-boken skrevs 2020-07-01 av författaren Birgitta Friberg,Ilse Hakvoort. Du kan läsa Konflikthantering i professionellt lärarskap-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Birgitta Friberg,Ilse Hakvoort.

Rsfoodservice.se Konflikthantering i professionellt lärarskap Image

Konflikter är en naturlig del av skolans och förskolans vardag - att möta och hantera konflikter kräver däremot specifik kunskap och träning. Om det sociala samspelet i en konflikt hanteras väl kan konflikten vara ett tillfälle att träna sig i att uttrycka sina egna tankar, diskutera olika uppfattningar och tolkningar, reflektera över sitt eget och andras deltagande samt att tänka igenom samspelets förlopp.  Forskningen visar också att när lärare och förskollärare får kunskap om konflikthantering behöver de inte ägna lika mycket tid åt att hantera konflikter och till disciplinering. Det innebär i sin tur att tiden för lärande ökar. Hur ska då en lärare hantera de konflikter som uppstår i skolan så att de kan bli goda lärandetillfällen?  Konflikthantering i professionellt lärarskap innehåller såväl teoretisk som erfarenhetsbaserad kunskap och kan ses som en orientering i kunskapsfältet. Författarna utgår ifrån förhållningssätt som stämmer väl överens med den dialektiska kunskapssyn och det värdesystem som finns inskrivet i skolans och förskolans uppdrag. Bokens fjärde upplaga är reviderad och utökad med ett kapitel om dramapedagogiskt förhållningssätt kopplat till ledarskap och förebyggande konflikthantering. Samtliga medverkande författare arbetar dagligen med konflikthantering, teoretiskt och/eller praktiskt. Bokens redaktörer är Ilse Hakvoort, docent i pedagogik, verksam vid Göteborgs universitet, och Birgitta Friberg, konsult och författare. Övriga författare är Torgeir Alvestad, Tone Försund, Marianne Göthlin, Arja Kostiainen, Pat Patfoort, Anneline Sander och Towe Widstrand.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,52 MB

FILNAMN: Konflikthantering i professionellt lärarskap.pdf

ISBN: 9789151102771

FÖRFATTARE: Birgitta Friberg,Ilse Hakvoort

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kursplan, Konflikthantering i skolan, 2015-08-24 och ...

Viskastrandsgymnasiet: Glömt koden. Sök. Enkel sökning; Utökad sökning; Aktuellt. Nyheter

Fire Reading - Konflikthantering i professionellt ...

Juridik i professionellt lärarskap. Av: Nilsson, Marco Bokens år: 2012 Språk: Svenska Format: Talbok Inläsare: Blix, Örjan Omfång: 1 CD-Rom (6 timmar, 43 minuter) Klicka för att sätta betyg på Juridik i professionellt lärarskap. Provlyssna direkt Ladda ner provlyssningsfil

RELATERADE BÖCKER