Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar

Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar-boken skrevs 2017-09-14 av författaren Heléne Lööw,Mattias Gardell,Michael Dahlberg-Grundberg. Du kan läsa Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Heléne Lööw,Mattias Gardell,Michael Dahlberg-Grundberg.

Rsfoodservice.se Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar Image

"Tveklöst en av årets viktigaste böcker" DN"Tillhör höstens viktigaste läsning" ExpressenHöstens kanske viktigaste bok Aftonbladet Sveriges främsta forskare på radikalnationalistisk terrorism, Mattias Gardell och Heléne Lööw, har skrivit en ny bok tillsammans med massmedieforskaren Michael Dahlberg-Grundberg. Det är en bok om hur dagens radikalnationalistiska terror kan förstås och bekämpas i ett samhälle där sociala medier snabbt och lätt knyter samman människor i hela världen.Heléne Lööw ger den historiska bakgrunden till hur terroristerna har arbetat över tid och hur polisen lyckats bekämpa dem tidigare, samt synar vågen av attentat mot asylboenden och HVB-hem. Mattias Gardell tar sin utgångspunkt i de senaste årens terroristiska ensamvargar i vår närhet såsom Anders Behring Breivik, Peter Mangs, Anton Lundin Pettersson och Rakhmat Akilov som utförde terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm. Han sammanfattar vad vi vet om de drygt 100 ensamagerande terrorister som slagit till i Europa sedan millennieskiftet, och synar raskrigslitteratur och propagandakanaler som förespråkar metoden. Är verkligen ensamvargar ensamma? Michael Dahlberg-Grundberg kartlägger hur terroristerna hämtar näring och inspiration från nätet och de hatiska miljöerna där. Han visar på hur hatet i de sociala medierna driver fram ett slags känsla av att »någon måste göra något«.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,62 MB

FILNAMN: Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar.pdf

ISBN: 9789170379932

FÖRFATTARE: Heléne Lööw,Mattias Gardell,Michael Dahlberg-Grundberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Den ensamme terroristen? : om lone wolves, näthat och ...

Den ensamme terroristen : Om lone wolves, näthat och brinnande flyktingförläggningar. ... Sverigedemokrater och en stark främlingsfientlig opinion skapar grogrund för fler ensamma terrorister, attacker mot flyktingförläggningar och öppet våld mot ensamkommande flyktingbarn.

Den ensamme terroristen - Heléne Lööw, Mattias Gardell ...

De förklarar att de inte kommer ingripa om ligan bryter mot lagen. Och de låter dem passera nära synagogan mitt under Jom Kippur. I den nya boken "Den ensamme terroristen?" sätts den uppkomna situationen in i ett större sammanhang, som förstärker känslan att något inne i själva rättsapparaten har gått allvarligt fel.

RELATERADE BÖCKER