Profeterna vid Evighetsfjorden

Profeterna vid Evighetsfjorden-boken skrevs 2013-09-18 av författaren Kim Leine. Du kan läsa Profeterna vid Evighetsfjorden-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Kim Leine.

Rsfoodservice.se Profeterna vid Evighetsfjorden Image

Vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2013!Landet här är djupt inskuret av fjordar, det har sträckt ut en arm och gripit tag i Morten Falck och vridit honom ur havets klor. Och här står han nu och vet inte riktigt vad han ska göra med sitt liv. Året är 1787 när prästen Morten Falck lämnar Köpenhamn och färdas till Grönland och kolonin Sukkertoppen för att kristna dess odöpta infödingar, som har hängett sig åt kätteri och villoläror. Morten vill genomlysa kolonin med förnuft och upplysning. Men bland grönlänningarna pyr ilskan över de danska missionärernas övergrepp och längre in i landet lurar ett uppror. Boplatsens profeter, Habakuk och Maria Magdalene, är fast beslutna att fördriva den danska kolonialmakten. Det är först i mötet med Grönland och det folk han försöker tämja som Morten möter sitt eget mörker och drabbas av hemlängtan och resignation. Efter att ha färdats över öppet hav och djupt in i de grönländska fjordarna, bevittnat valfångst och straffexpeditioner, återvänder Morten till Köpenhamn. Där tätnar såväl historien som dimstråken över stadens limkokerier, ölbryggerier, textilfabriker och garverier. Vi hör de hårda, rytmiska slagen från ångmaskiner, känner stanken från rännstenen och åser den stora branden som 1795 utplånar stora delar av staden. Profeterna vid Evighetsfjorden är en storslagen historisk roman om grönländarnas frihetskamp, skriven i Tolstojs anda och redan omtalad som en klassiker bland litteraturkritiker. Den bygger på verkliga händelser och upplysningstidens påtagliga kulturkrock mellan grönländarna och danskarna.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,60 MB

FILNAMN: Profeterna vid Evighetsfjorden.pdf

ISBN: 9789137141480

FÖRFATTARE: Kim Leine

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Boklysten: Profeterna vid Evighetsfjorden

Nummer: 3629 Titel: Profeterna vid Evighetsfjorden Originalets titel: Profeterne i Evighetsfjorden Författare: Kim Leine Översättare: Inge Knutsson Förlag: Forum Utgivningsår: 2012/2013 ISBN: 978-91-37-13824-4 Betyg: 3 av 5 Bokens första mening: Änkan har själv gått hit upp, ingen har tvingat henne till det.

Profeterna vid Evighetsfjorden (Storpocket, 2014) • Se ...

Huvudpersonen i Kim Leines roman Profeterna vid Evighetsfjorden heter Morten Falck och han är präst. Som författaren själv är Falck född i Norge men flyttar snart först till Danmark och sedan till Grönland. Det är sent 1700-tal när denna mäktiga roman utspelar sig och Europa präglas dels av franska revolutionen, dels av upplysningen som börjar sprida sig över kontinenten.

RELATERADE BÖCKER