Profeterna vid Evighetsfjorden

Profeterna vid Evighetsfjorden är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Kim Leine. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Profeterna vid Evighetsfjorden online.

Rsfoodservice.se Profeterna vid Evighetsfjorden Image

Vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2013!Landet här är djupt inskuret av fjordar, det har sträckt ut en arm och gripit tag i Morten Falck och vridit honom ur havets klor. Och här står han nu och vet inte riktigt vad han ska göra med sitt liv. Året är 1787 när prästen Morten Falck lämnar Köpenhamn och färdas till Grönland och kolonin Sukkertoppen för att kristna dess odöpta infödingar, som har hängett sig åt kätteri och villoläror. Morten vill genomlysa kolonin med förnuft och upplysning. Men bland grönlänningarna pyr ilskan över de danska missionärernas övergrepp och längre in i landet lurar ett uppror. Boplatsens profeter, Habakuk och Maria Magdalene, är fast beslutna att fördriva den danska kolonialmakten. Det är först i mötet med Grönland och det folk han försöker tämja som Morten möter sitt eget mörker och drabbas av hemlängtan och resignation. Efter att ha färdats över öppet hav och djupt in i de grönländska fjordarna, bevittnat valfångst och straffexpeditioner, återvänder Morten till Köpenhamn. Där tätnar såväl historien som dimstråken över stadens limkokerier, ölbryggerier, textilfabriker och garverier. Vi hör de hårda, rytmiska slagen från ångmaskiner, känner stanken från rännstenen och åser den stora branden som 1795 utplånar stora delar av staden. Profeterna vid Evighetsfjorden är en storslagen historisk roman om grönländarnas frihetskamp, skriven i Tolstojs anda och redan omtalad som en klassiker bland litteraturkritiker. Den bygger på verkliga händelser och upplysningstidens påtagliga kulturkrock mellan grönländarna och danskarna.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,50 MB

FILNAMN: Profeterna vid Evighetsfjorden.pdf

ISBN: 9789137141480

FÖRFATTARE: Kim Leine

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Profeterna vid Evighetsfjorden - Böcker - CDON.COM

Profeterna vid Evighetsfjorden book. Read 212 reviews from the world's largest community for readers. Vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2013! Lan...

Profeterna vid Evighetsfjorden | Stockholms Stadsbibliotek

Profeterna vid Evighetsfjorden är en storslagen historisk roman om grönländarnas frihetskamp, skriven i Tolstojs anda och redan omtalad som en klassiker bland litteraturkritiker. Den bygger på verkliga händelser och upplysningstidens påtagliga kulturkrock mellan grönländarna och danskarna.

RELATERADE BÖCKER