I skuggan av Andrée och Nordenskiöld : polarresenären och zoologen Axel Ohlin - en biografi

I skuggan av Andrée och Nordenskiöld : polarresenären och zoologen Axel Ohlin - en biografi är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Håkan Jorikson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken I skuggan av Andrée och Nordenskiöld : polarresenären och zoologen Axel Ohlin - en biografi online.

Rsfoodservice.se I skuggan av Andrée och Nordenskiöld : polarresenären och zoologen Axel Ohlin - en biografi Image

Det här är svensk polarhistoria med utgångspunkt från Axel Ohlin, polarforskare under 1800-talets senare del. Men det är även en berättelse om ett livsöde som pendlade mellan glädjen i en expedition och samlande av mikroskopiska kräftdjur, och ett mörker av alkohol och fordringsägare. Boken om Axel Ohlin är en motbild till de framgångsrika och upplyfta polarporträtten. Håkan Jorikson (1959) är historiker och etnolog.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,86 MB

FILNAMN: I skuggan av Andrée och Nordenskiöld : polarresenären och zoologen Axel Ohlin - en biografi.pdf

ISBN: 9789173317917

FÖRFATTARE: Håkan Jorikson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Lärarinna av Guds nåde - CARLSSON BOKFÖRLAG

Håkan Jorikson, I skuggan av Andrée och Nordenskiöld. Polarresenären och zoologen Axel Ohlin. En biografi, Stockholm: Carlssons Bokförlag 2015 (Aant Elzinga)..... 182 Paul R. Josephson, The Conquest of the Russian Arctic, Cambridge Ma. & London, UK: Harvard University Press 2014 (Aant Elzinga)

Biografi: historisk politisk & militär

Axel Gabriel Ohlin, född 31 juli 1867 på Visingsö, död 13 juli 1903 i Sävsjö, var en svensk zoolog och upptäcktsresande.Ohlin deltog i den första svenska Antarktisexpeditionen (1901-1903) och var åren kring 1900 ansedd som en av de största begåvningarna bland landets zoologer.. Biografi. Axel Ohlin var son till jägmästaren Per Ohlin och Hedda Hjertstedt.

RELATERADE BÖCKER