Den dynamiska medeltiden

Den dynamiska medeltiden är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Michael Nordberg. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Den dynamiska medeltiden online.

Rsfoodservice.se Den dynamiska medeltiden Image

Bilden av medeltiden har radikalt förändrats. I Den dynamiska medeltiden (1984)utgår Michael Nordberg från den moderna historiska forskning som kraftigt ifrågasatt bilden av medeltiden som en mörk och stillastående tidsperiod. Han skriver om matvanor och löner, social rörlighet, förhållandet mellan män och kvinnor, inställning till politik, religion och vetenskap. På www.norstedts.se/standigtaktuella hittar du fler återutgivningar i denna serie. Finns även som e-bok.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,68 MB

FILNAMN: Den dynamiska medeltiden.pdf

ISBN: 9789113054919

FÖRFATTARE: Michael Nordberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Den dynamiska medeltiden | Stockholms Stadsbibliotek

medeltiden. medeltiden, benämning på den epok som ligger mellan den romerska antiken och den tidigmoderna eller "nyare" tiden. I europeisk historieskrivning brukar man räkna med att medeltiden inleddes ca 500 e.Kr., efter det västromerska rikets fall 476.

medeltiden | Adlibris

I Den dynamiska medeltiden (1984) utgår Michael Nordberg från den moderna historiska forskning som kraftigt ifrågasatt bilden av medeltiden som en mörk och stillastående tidsperiod. Han skriver om matvanor och löner, social rörlighet, förhållandet mellan män och kvinnor, inställning till politik, religion och vetenskap.

RELATERADE BÖCKER