Om Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust

Om Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Kåreland Lena. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Om Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust online.

Rsfoodservice.se Om Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust Image

Nyskrivet förord av Lena Kåreland, professor emeritus i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet, till Marcel Prousts Slutet på svartsjukan & andra noveller. Om Slutet på svartsjukan & andra noveller: Prousts tidiga noveller rymmer ögonblick av poesi som inte finns någon annanstans i författarskapet. Världen som gestaltas är den välbeställda medel- och överklassen i Paris under den tid som brukar kallas »la belle époque«. Känslorna är allmängiltiga: människorna drabbas av övergivenhet, sorg och en kärlekslängtan som kastas mellan hopp och förtvivlan. Den språkliga intensiteten och den psykologiska skarpsyntheten är värdiga den store mästaren. Förutom samtliga noveller från Prousts debutverk Les plaisirs et les jours [»Nöjena och dagarna«, 1896] innehåller utgåvan också novellerna »Den likgiltige« [1896] och »En modermördares sonliga känslor« [1919].

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,79 MB

FILNAMN: Om Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust.pdf

ISBN: 9789178930005

FÖRFATTARE: Kåreland Lena

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Om Slutet på svartsjukan & andra noveller av Marcel Proust ...

BOKRECENSION Bokrecension Modern och genomskådande, så upplever Inger Dahlman den unge Marcel Proust i hans debuttexter "Svartsjukan & andra noveller".

Proust Marcel - Slutet På Svartsjukan & Andra Noveller ...

Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom marcel proust Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris

RELATERADE BÖCKER