Ålkistan

Ålkistan-boken skrevs 2020-05-13 av författaren Ekström Jan. Du kan läsa Ålkistan-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ekström Jan.

Rsfoodservice.se Ålkistan Image

EN ONDSINT MAN. EN LÅST TRÄKISTA?»En av de bästa svenska detektivromanerna genom tiderna.« Jan Broberg, KvällspostenDisponent Bruno Fredner är en förmögen man, ägare till gårdar, mark och skog i trakterna kring Gislaved och Nissafors i Småland. Han är också en ondsint, hänsynslös man, som leker med kvinnors känslor lika skickligt och samvetslöst som han sköter sina affärer.En sådan man får fiender - och en dag hittas han död i en ålkista i Nissan. En fångstanordning som han själv, ensam, förfogar över. När man hittar honom är ålkistan låst utifrån, och disponenten har nyckeln i fickan...Kriminalassistent Bertil Durrell kallas dit och ställs inför ett av den svenska kriminallitteraturens knepigaste och mest väl genomförda mysterier.JAN EKSTRÖM [1923-2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev känd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var även medlem i Svenska Deckarakademin. Ålkistan är en av Jan Ekströms mest populära kriminalromaner och ett av de främsta svenska exemplen på »det låsta rummets gåta«. Förutom Ålkistan finns nu även Träfracken och Morianerna som ljudböcker, som en del av Modernistas nyutgivning av Jan Ekströms kriminalromaner.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,77 MB

FILNAMN: Ålkistan.pdf

ISBN: 9789178933693

FÖRFATTARE: Ekström Jan

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Parkering - Brf Ålkistan

Bostadsrättsföreningen ÅLKISTAN i Solna,769605-8697 - På allabolag.se hittar du , styrelse, Status, adress mm för Bostadsrättsföreningen ÅLKISTAN i Solna

Ålkistan - Blogger

Ålkistan är namnet på den smala kanal som är enda förbindelsen mellan Brunnsviken och Stora Värtan norr om Stockholm. En gång i tiden ska här ha funnits en fångstanordning, en ålkista, i bäcken från Brunnsviken. Kanalen byggdes 1863-1864 och öppnades för trafik 1865.

RELATERADE BÖCKER