Hels Vi - från moderkult till nutid

Hels Vi - från moderkult till nutid är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Helena Frykstrand,Pia Haxner. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Hels Vi - från moderkult till nutid online.

Rsfoodservice.se Hels Vi - från moderkult till nutid Image

Hels Vi är en bok där vår tidiga historia får liv på ett sätt som aldrig tidigare beskrivits. Boken bygger på en verklig händelse. En grupp nutidsmänniskor har planerat att återinviga en gammal kultplats med festligheter och ceremonier. Men det blir inte riktigt så som de tänkt sig, själva platsen med dess minnen och betydelse tar över. Det kommer helt andra människor till festen än de som var inbjudna, de har alla en dunkel känsla av att de bara måste dit och mitt under festen tar en berättelse sin början. Boken är koncentrerad till en geografisk verklig plats i Södermanland där nio generationer av kunskapsbärande shamaner levt och arbetat. Författarna låter oss ta del av kvinnornas vardag och deras religion där Gudinnan är den enda och allt omfattande. Helena Frykstrand och Pia Haxner har lyckats med att få matriarkatets gudinnedyrkande människor att leva. Läsaren får följa en kvinnolinje från 1700 f. Kr. genom asadyrkande fram till nutidens kristna. Inför varje epok finns en kort historiebeskrivning samt karta över hur platsen genom landhöjningen förvandlats från ett ö-landskap till det nuvarande utseendet. Boken har ett språkbruk som gör att läsaren känslomässigt förs direkt till den tidsepok som kvinnorna levde i. Det känns att det finns en verklighet bakom varje livsöde. Inledningsvis får vi en kort förklaring, genom vetenskaplig forskning inom kvantfysikens område, till varför det är möjligt att en plats kan innehålla ett minne samt hur vi kan se och uppleva platser från en annan tidsålder. Hels Vi är en bok som man inte kan lägga ifrån sig och efter man läst den är ingenting längre sig likt av det man lärde i skolan.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,86 MB

FILNAMN: Hels Vi - från moderkult till nutid.pdf

ISBN: 9789198245882

FÖRFATTARE: Helena Frykstrand,Pia Haxner

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Blå Gudinnan : moderkultur i Europa av Helena Frykstrand ...

Hels Vi : från Moderkult till Nutid är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Helena Frykstrand. På vår hemsida dagensintegration.se kan du läsa boken Hels Vi : från Moderkult till Nutid online.

Hels Vi : från Moderkult till Nutid: Amazon.it: Helena ...

Hels Vi - från moderkult till nutid av Helena Frykstrand , Pia Haxner häftad, 2015, Svenska, ISBN 9789198245882. Hels Vi är en bok där vår tidiga historia får liv på ett sätt som aldrig tidigare beskrivits.Boken bygger på en verklig händelse. En grupp nutidsmänniskor har planerat att ...

RELATERADE BÖCKER