Russinkungen

Russinkungen-boken skrevs 2009-08-13 av författaren Fredrik Sjöberg. Du kan läsa Russinkungen-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Fredrik Sjöberg.

Rsfoodservice.se Russinkungen Image

Russinkungen är den tredje och sista delen i den svit fristående essäer vars inledande delar är Flugfällan (2004) och Flyktkonsten (2006), båda stora kritiker- och publikframgångar.Berättelsens hjälte är Gustaf Eisen (18471940). Som vanligt kan man förstås hävda att bokens egentliga hjälte är författaren själv, men Eisen är åtminstone hans kamrat på en äventyrsfylld och minst sagt osannolik resa.Denne man, som i barndomen var så klen att hans överlevnad ansågs oviss, kom nämligen att leva ett liv som torde sakna motstycke i vårt land. Redan 1869 skrev han en avhandling om Gotska Sandöns naturhistoria, slog sedan igenom som daggmaskforskare och var därmed en föregångare till Darwin (som han korresponderade med) och hann under tiden med att inviga sin gamle vän August Strindberg i oljemåleriets mysterier.Eisen reste på 1870-talet till Kalifornien inte bara för att samla maskar. Han slog sig också på vinodling och skrev ett epokgörande verk om russinindustrin.I Russinkungen fullföljer Fredrik Sjöberg en del spår från de två tidigare böckerna. Läsaren av Russinkungen får veta hur vet hur det gick med flugsamlingen, hur samlandet blev litteratur och litteraturen blev konst och hur flugorna från Flugfällan hamnade i konstvärlden.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,82 MB

FILNAMN: Russinkungen.pdf

ISBN: 9789157805416

FÖRFATTARE: Fredrik Sjöberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Russinkungen | Stockholms Stadsbibliotek

I Russinkungen (2009) tar Fredrik Sjöberg också upp några trådar från trilogins båda första böcker - Flugfällan (2004) och Flyktkonsten (2006). Här skall vi få veta hur vet hur det gick med flugsamlingen, hur samlandet blev litteratur, hur litteraturen blev konst och hur flugorna hamnade på konstutställning.

Russinkungen av Fredrik Sjöberg - LitteraturMagazinet

Få hjälp att söka fram bibliotekens e-ljudböcker utifrån ämne eller genre.

RELATERADE BÖCKER