Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn

Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn-boken skrevs 2018-04-09 av författaren Maja Sager,Marta Kolankiewicz,Elina Pahnke,Maimuna Abdullahi,Ulrika Svallingson. Du kan läsa Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Maja Sager,Marta Kolankiewicz,Elina Pahnke,Maimuna Abdullahi,Ulrika Svallingson.

Rsfoodservice.se Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn Image

Kan rasism beskrivas i lagtext? Kan strukturell rasism i rättssystemet hanteras genom juridiken? I detta tema utforskar vi lagens begränsningar och möjligheter i förhållande till antirasistisk kamp. Maja Sager och Marta Kolankiewicz diskuterar hur sociala rörelser som arbetar med fokus på lag och juridik balanserar i spänningen mellan å ena sidan den avpolitisering det kan innebära att flytta en fråga in på det juridiska fältet, och å andra sidan behovet att visa hur politiserade de juridiska och rättsliga processerna faktiskt är. Skribenten och aktivisten Maimuna Abdullahi samtalar med Leandro Schclarek Mulinari och Aftab Soltani om rasprofilering, avhumanisering och majoritetssamhällets förhållningssätt till förorten. Juristen Silas Aliki för en diskussion om asylrätt och samers rättigheter, inspirerad av den teoretisering av "vithet som egendom" som utvecklats i analyser av USA:s historia med fokus på slaveri och plundringen av urfolkens marker.Med utgångspunkt i sina erfarenheter som juridiskt ombud i asylärenden diskuterar Ulrika Svallingson den rad problem som asylsökande möter under processen. Sociologen Marta Kolankiewicz sammanfattar några av resultaten i en forskningsstudie om islamofobiska hatbrott.Utanför temat får vi vykort från Lesbos där flyktingar sitter fast i limbo.Vi besöker också Kashmir och kampen för självständighet, i en text av aktivisten Nitasha Kaul.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,96 MB

FILNAMN: Tidskriften Mana 4(2017) I lagens namn.pdf

ISBN: 9789198346442

FÖRFATTARE: Maja Sager,Marta Kolankiewicz,Elina Pahnke,Maimuna Abdullahi,Ulrika Svallingson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Maja Sager | Genusvetenskapliga institutionen

I lagens namn I texten "Blod och minnen" diskuteras hur Kashmir kommit att bli ett ideologiskt slagfält mellan Indien och Pakistan. Kampen för ett självständigt Kashmir kräver en ideologikritisk och vänsterpolitisk förståelse av hur motståndets villkor ser ut i ett Kashmir under belägring.

Förr och Nu - Tidskrift för en folkets kultur och historia

Mana har bett Elin Anna Labba, journalist och ledare av det samiska författarcentret Tjállegoahte, att tänka på hur dessa processer och bilder har sett - och ser - ut i Sverige. ... 2017/4, I lagens namn, Indien, Kashmir, kolonialism, Mana, Nitasha Kaul. Search for:

RELATERADE BÖCKER