Dikter

Vill du läsa Dikter pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Viktor Rydberg. Att läsa Dikter online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Dikter Image

Viktor Rydberg (1828 95) var journalist, vetenskapsman och författare. Som lyriker är han en av våra klassiker. »Kantat«, författad till jubelfestpromotionen i Uppsala 1877, »Den nya Grottesången« och inte minst »Tomten« är exempel på dikter som fortfarande lever. Men det är främst genom sin idédiktning som Rydberg har kommit att bli en klassiker. I den brottas han med problem politiska, sociala och religiösa som inte bara är hans egen tids utan även senare tiders. Introduktion av Lars Forssell. Kommentarer och ordförklaringar av Örjan Lindberger. I serien Svenska klassiker, utgiven av Svenska Akademien.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,15 MB

FILNAMN: Dikter.pdf

ISBN: 9789178110353

FÖRFATTARE: Viktor Rydberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Synonymer till dikt - Synonymer.se

Korta dikter om allt från kärlek, längtan och vänskap till saknad, olycklig kärlek och sorg på både engelska och svenska.

Svenska dikter, rim och ramsor, poesi - Vikki

Upphovsrätt © (1996) Karin Boyes lyrik: Ulf Boye Publicerat med tillstånd av: Ulf Boye, innehavare av upphovsrätten till Karin Boyes lyrik.

RELATERADE BÖCKER