Det pedagogiska ledarskapet

Det pedagogiska ledarskapet-boken skrevs 2000-08-01 av författaren Arne Maltén. Du kan läsa Det pedagogiska ledarskapet-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Arne Maltén.

Rsfoodservice.se Det pedagogiska ledarskapet Image

Dagens ledningsfunktioner och förändringsarbete förutsätter en väl utvecklad förmåga till pedagogiskt ledarskap. Syftet med denna bok är att utifrån pedagogisk forskning samt praktisk erfarenhet ge läsaren grundläggande kunskaper inom området ledarskap – och då med pedagogiska förtecken. Författaren analyserar samspelet mellan ledarskap och människosyn, ledarskap och makt samt inte minst ledarskap och organisation. Efter en analys av traditionella organisations- och ledarskapsteorier får vi ta del av ett pågående doktrinskifte i riktning mot en lärande organisation och ett pedagogiskt ledarskap. Läsaren får även konkreta tips om hur ledarskapsutveckling kan gå till. Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor. Under den återkommande rubriken ”Pedagogiska tillämpningar” finns dessutom praktiska exempel på hur teorierna kan tillämpas i vardagssituationer. Boken riktar sig till lärare och lärarutbildare, men också till skolledare och andra utbildningsledare. Den är lämpad som kurslitteratur i momentet ledarskap i samband med studier i beteendevetenskap och utbildningsvetenskap vid högskolor och universitet. Många avsnitt bör även vara intressanta för ledare inom kommuner och landsting, liksom för ledare i småföretag.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,17 MB

FILNAMN: Det pedagogiska ledarskapet.pdf

ISBN: 9789144013893

FÖRFATTARE: Arne Maltén

LADDA NER
LÄSA ONLINE

PDF Pedagogiskt ledarskap i ett rektors- och ...

( Masterprogram i pedagogiskt ledarskap, HT20 120 HP, 50 % ) I dagens kunskapssamhälle framhålls allt oftare att chefers viktigaste uppgift är att leda lärande och kunskapsprocesser i organisationer. Pedagogiskt ledarskap handlar om att organisera och leda en verksamhet så att förutsättningar skapas för lärprocesser och ett gott arbetsklimat bland medarbetarna.

Det pedagogiska ledarskapet | Lärande mötesplats/ Caroline ...

Pris: 307 kr. Häftad, 2000. Finns i lager. Köp Det pedagogiska ledarskapet av Arne Maltén på Bokus.com.

RELATERADE BÖCKER