Detta rymmer en stor hemlighet : texter om äktenskap, sexualitet och samlevnad

Vill du läsa Detta rymmer en stor hemlighet : texter om äktenskap, sexualitet och samlevnad pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren none. Att läsa Detta rymmer en stor hemlighet : texter om äktenskap, sexualitet och samlevnad online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Detta rymmer en stor hemlighet : texter om äktenskap, sexualitet och samlevnad Image

I Bibelns början berättas det om hur Gud skapar människan till man och kvinna, i dess slut beskrivs ett bröllop mellan Kristus och hans brud, som är kyrkan. Däremellan finns det många exempel på hur först relationen mellan Israels folk och Gud liknas vid förhållandet mellan en man och hans hustru, liksom det finns många exempel på hur relationen mellan Kristus och kyrkan skildras som förhållandet mellan bruden och brudgummen. Den bibliska berättelsen tycks alltså ge vid handen att detta med man och kvinna, äktenskap, sexualitet och samlevnad är något mycket viktigt, något som utgår från en grundstruktur som inte bara ligger på skapelseplanet utan också är insatt i själva frälsningsdramat. När arbetsgemenskapen Kyrklig Förnyelse lånat Paulus uttryck Detta rymmer en stor hemlighet till titel för denna årsbok 2005, så vill man ge förnyad aktualitet åt denna insikt. Äktenskap, sexualitet och samlevnad är frågor som idag är i allra högsta grad aktuella. Under ganska lång tid har vi kunnat se en utveckling där flertalet av de äldre samhällsinstitutionernas företräde ifrågasatts, likaså det som uppfattats som äldre tiders moral, med den konsekvensen att människor på olika grundvalar valt att forma sina egna principer för sexualitet och samlevnad. Hur kan vi mot ovanstående bakgrund som kyrka idag förhålla oss till dessa frågor - det vill denna bok fokusera.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,11 MB

FILNAMN: Detta rymmer en stor hemlighet : texter om äktenskap, sexualitet och samlevnad.pdf

ISBN: 9789175803128

FÖRFATTARE: none

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Serie Arbetsgemenskapen Kyrklig förnyelses årsbok - Böcker ...

är texten ett utmärkt exempel på hur intersektionalitet helt enkelt och konkret kan skrivas fram på ett litterärt och målande sätt. Spännande, aktuell, och ett manifest för icke-våld för alla levande varelser." Carin Holmberg "Mycket välskriven och högaktuell. En vacker liten bok ställer många intressanta frågor och

www.signum.se

Den stora förebilden i alla tankar om liv efter döden är Jesus själv, som uppstod och visade sig i en ny kropp, som dock inte var av kött och blod men ändå påtaglig. Detta skriver också aposteln Paulus, att kött och blod inte kan ärva Guds rike.

RELATERADE BÖCKER