Stilistiken

Stilistiken är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Peter Cassirer. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Stilistiken online.

Rsfoodservice.se Stilistiken Image

När domaren i Wimbledon vill få tyst på publiken säger han: "Please, Ladies and Gentlemen!" I klassrummet uttrycker läraren kanske detsamma med: "Nej, hörni, nu får ni sannerligen vara tysta!" I ett annat sammanhang skulle samma önskan kunna formuleras: "Håll käften, för helvete!"Det sätt på vilket ett tankeinnehåll uttrycks kallas stil. Stil är således inte bara yttre form - uttryck, språk, disposition och framställningssätt i övrigt, stil är form sedd i relation till ett innehåll.Stilistiken är ett verktyg som gör det möjligt att förstå den språkliga verklighet vi lever i och den är ett medel för oss att bemästra den. Om vi känner till de stilistiska teknikerna att påverka kan vi å ena sidan avslöja manipulationer som vi utsätts för och å den andra själva utnyttja dessa tekniker för att själva göra vår röst hörd. Detta är fjärde utgåvan av Peter Cassirers klassiska lärobok i stilistik som första gången kom ut i 1972. Genomreviderad, uppdaterad och i helt ny form.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,76 MB

FILNAMN: Stilistiken.pdf

ISBN: 9789186093365

FÖRFATTARE: Peter Cassirer

LADDA NER
LÄSA ONLINE

stilistik - Uppslagsverk - NE.se

Stilistiken har i den klassiska retoriken en normerande sida med krav på tydlighet och korrekt språk, på anpassning till ämnet och läsare eller åhörare samt iakttagande av konventionen. Denna normativa stilistik ger regler för utformningen av olika texter i olika språksituationer, och den (80 av 642 ord)

stilistik - svenska | Adlibris

Stilistiken är ett verktyg som gör det möjligt att förstå den språkliga verklighet vi lever i och den är ett medel för oss att bemästra den. Om vi känner till de stilistiska teknikerna att påverka kan vi å ena sidan avslöja manipulationer som vi utsätts för och å den andra själva utnyttja dessa tekniker för att själva göra vår röst hörd.

RELATERADE BÖCKER