Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa

Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa-boken skrevs 2006-05-01 av författaren Brian D McLaren. Du kan läsa Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Brian D McLaren.

Rsfoodservice.se Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa Image

För den som känner sig trött på det kyrkliga eller längtar efter andlighet utan att behöva vara "religiös" I Kristen på nytt sätt får vi följa ett förtroligt och djuplodande samtal mellan pastor Dan och hans dotters NO-lärare, Neo. De resonerar om tro och tvivel, om förnuftets roll, om kallelse, mission och ledarskap, om andlig fostran och tillväxt i dagens sekulära, ständigt föränderliga samhälle. Dan får hjälp att inse den djupare orsaken till sin olust inför den kristna tron sådan han dittills har förstått, lärt ut och praktiserat den. Han tvingas till en brottningsmatch med sig själv och sin egen ovilja att lämna en begränsande tro bakom sig.Till slut förstår han att bortom alla snäva kategorier och hela batteriet av klichéer i den kristna retoriken ligger en möjlighet för den sortens kristendom som fastnat i stela system. Tron kan förnyas och bli levande igen, den kan på ett nytt och friskt sätt uttrycka vad Jesus har lärt oss och vad han kallar människor till i början av det tredje årtusendet. Alla som söker fördjupning i sitt liv med Gud och vill bekänna sin kristna tro med större äkthet och ärlighet kan i Kristen på nytt sätt se fram mot en spännande andlig resa.Brian D. McLaren har verkat som pastor och församlingsplanterare i många år. Han märkte att varken den konservativt evangelikala eller den mer bredkyrkligt liberala fåran inom kristenheten gav honom vad han behövde på trons väg. Steg för steg uttrycker vad det innebär att vara kristen i vår omvälvande tid, och hans berättelse ger en handfast och samtidigt framsynt bild av hur det går till att vara kristen i postmoderniteten.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,43 MB

FILNAMN: Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa.pdf

ISBN: 9789179994983

FÖRFATTARE: Brian D McLaren

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en ...

Jag har varit ortodox kristen i sex år, och bidragande till min resa har varit olika människors berättelser om varför de själva blivit ortodoxa. Jag har länge funderat på om jag skulle skriva min egen berättelse, men alltid dragit mig för det eftersom jag varit rädd att inte göra historien rättvisa.

gratimicrotamu - Google Sites

En stark betoning på behovet för varje kristen att uppleva den Helige Andes kraft. En stark betoning på kallelsen att föra ut evangeliet över hela världen. En stark betoning av det sociala arbetet. Men dessa grunddrag finns också i andra kyrkor och det är tveksamt om de kan kallas typiska för Pingströrelsen.

RELATERADE BÖCKER