Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa

Vill du läsa Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Brian D McLaren. Att läsa Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa Image

För den som känner sig trött på det kyrkliga eller längtar efter andlighet utan att behöva vara "religiös" I Kristen på nytt sätt får vi följa ett förtroligt och djuplodande samtal mellan pastor Dan och hans dotters NO-lärare, Neo. De resonerar om tro och tvivel, om förnuftets roll, om kallelse, mission och ledarskap, om andlig fostran och tillväxt i dagens sekulära, ständigt föränderliga samhälle. Dan får hjälp att inse den djupare orsaken till sin olust inför den kristna tron sådan han dittills har förstått, lärt ut och praktiserat den. Han tvingas till en brottningsmatch med sig själv och sin egen ovilja att lämna en begränsande tro bakom sig.Till slut förstår han att bortom alla snäva kategorier och hela batteriet av klichéer i den kristna retoriken ligger en möjlighet för den sortens kristendom som fastnat i stela system. Tron kan förnyas och bli levande igen, den kan på ett nytt och friskt sätt uttrycka vad Jesus har lärt oss och vad han kallar människor till i början av det tredje årtusendet. Alla som söker fördjupning i sitt liv med Gud och vill bekänna sin kristna tro med större äkthet och ärlighet kan i Kristen på nytt sätt se fram mot en spännande andlig resa.Brian D. McLaren har verkat som pastor och församlingsplanterare i många år. Han märkte att varken den konservativt evangelikala eller den mer bredkyrkligt liberala fåran inom kristenheten gav honom vad han behövde på trons väg. Steg för steg uttrycker vad det innebär att vara kristen i vår omvälvande tid, och hans berättelse ger en handfast och samtidigt framsynt bild av hur det går till att vara kristen i postmoderniteten.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,61 MB

FILNAMN: Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa.pdf

ISBN: 9789179994983

FÖRFATTARE: Brian D McLaren

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Att resa iväg som volontär - Dagen: en tidning på ...

Buy Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa: 1 by Brian D. McLaren, Caroline Lundbäck, Margareta Brogren (ISBN: 9789179994983) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders.

Margareta Brogren - Wikipedia

LIBRIS titelinformation: Kristen på nytt sätt : en berättelse om två vänner på en andlig resa : [med förord av Runar Eldebo] / Brian D. McLaren ; översättning: Margareta Brogren.

RELATERADE BÖCKER