Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik

Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik-boken skrevs 2015-04-29 av författaren Ola Sigurdson. Du kan läsa Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ola Sigurdson.

Rsfoodservice.se Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik Image

Är religion och modernitet varandras motsatser? Eller vilar moderniteten i själva verket på religiösa föreställningar? I Det postsekulära tillståndet diskuterar Ola Sigurdson den politiska teologins återkomst och vilken roll religion spelar för moderna värden som frihet, tolerans, universalitet och mänskliga rättigheter. Sigurdson hävdar att samtidens rädsla för religionens roll inom politiken endast kan botas genom en omförhandling av relationen mellan religion, politik och sekularitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,61 MB

FILNAMN: Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik.pdf

ISBN: 9789186133726

FÖRFATTARE: Ola Sigurdson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Ola Sigurdson - Wikipedia

Ola Sigurdson, född 28 juni 1966 i Dalstorp och uppvuxen i Ulricehamn, är en svensk teolog. Biografi. Sigurdson disputerade år 1996 vid Lunds universitet med en doktorsavhandling om Karl Barth med titeln Karl Barth som den andre: En studie i den svenska teologins Barth-reception.I boken studerar Sigurdson hur Barths texter kritiserats och kommenterats i Sverige genom kapitel om bland annat ...

PDF Religionskunskap ur livsåskådningsperspektiv

David Martin skriver i sin nya bok The Future of Christianity (2011) att han var skeptisk till talet om det sekulära tillståndet redan på 1960-talet, eftersom det inte hade empirisk grund, samtidigt som han är skeptisk till talet om det postsekulära idag eftersom det fortfarande inte har empirisk grund.

RELATERADE BÖCKER