Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik

Vill du läsa Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Ola Sigurdson. Att läsa Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik Image

Är religion och modernitet varandras motsatser? Eller vilar moderniteten i själva verket på religiösa föreställningar? I Det postsekulära tillståndet diskuterar Ola Sigurdson den politiska teologins återkomst och vilken roll religion spelar för moderna värden som frihet, tolerans, universalitet och mänskliga rättigheter. Sigurdson hävdar att samtidens rädsla för religionens roll inom politiken endast kan botas genom en omförhandling av relationen mellan religion, politik och sekularitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,58 MB

FILNAMN: Det postsekulära tillståndet - religion, modernitet, politik.pdf

ISBN: 9789186133726

FÖRFATTARE: Ola Sigurdson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Det postsekulära tillståndet 18 oktober 2009 kl 18.00 ...

Inbunden, 2009. Den här utgåvan av Det postsekulära tillståndet : religion modernitet politk är slutsåld. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare.

Ola Sigurdson - Wikipedia

Det har gått så långt att även sekulära samhällsanalytiker och filosofer nu talar om att vi lever i ett postsekulärt tillstånd där religionen blir alltmer synlig, även inom politiken.

RELATERADE BÖCKER