Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa

Vill du läsa Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Hans Hägglund. Att läsa Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa Image

Här förklaras de medicinska effekterna av svettbad och ger ökad förståelse för vår viktiga bastukultur. Visste du att en stund i bastun efter träningen kan förbättra både din snabbhet och din muskelstyrka? Den vetenskapliga forskningen kan idag faktiskt visa många viktiga hälsofördelar av regelbundet bastande. Exempelvis minskar risken att dö av hjärt-kärlsjukdom och att utveckla högt blodtryck, lungsjukdom, stroke samt demens. Och denna värmeterapi har liknande effekter som konditionsträning!Andra positiva effekter av värmen och svettandet är bland mycket annat smärtlindring, ett förstärkt immunförsvar och bättre blodsockerkontroll. För att inte tala om avslappningen, det sociala umgänget och möjligheten till intressanta samtal i vår annars så stressade värld.Människan har bastat i tusentals år och bastun kallades förr den fattiges apotek . I Sverige grundlades bastukulturen i Tornedalen där rökpelarna från gårdarnas badstugor steg på lögaredagen och man gjorde sig ren inför kyrkobesöket. Det var i bastun - i det torraste och renaste rummet - den personliga hygienen sköttes, förlossningar ägde rum, olika medicinska behandlingar gavs och liksvepning utfördes. Sedan blev bastun populär även på kurorter, i kallbadhus, varmbadhus, och idag i SPA-anläggningar.Bastudoktorn Hans Hägglund är professor vid Institutionen för medicinska vetenskaper, Uppsala universitet. Han är en inbiten bastubadare och ledamot av Svenska Bastuakademien.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,78 MB

FILNAMN: Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa.pdf

ISBN: 9789188849403

FÖRFATTARE: Hans Hägglund

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Nu avgörs vad Göteborgs nya bastu ska heta | SVT Nyheter

Idag har vi drygt 7000 gästnätter på gården vilket har medfört stor erfarenhet och gedigen kunskap om barn- och ungdomsläger, lägerskolor och retreat såväl som konferenser, bröllop och privata familjebjudningar. Huvudbyggnaden rymmer dessutom konferensrum, grupprum, en mysig källarlokal med soffgrupp och öppen spis.

Friskvårdshuset Träning & Hälsa Oskarshamn

Håller du på att bygga om hemma skall du definitivt läsa om skillnaderna är mellan infraröd bastu och en vanlig bastu här. Vi har efter personlig användning blivit så övertygade av denna produkt att vi vill dela med oss till alla som vill ta ansvar för sin hälsa.

RELATERADE BÖCKER