Förlusten av mångfald : när världen görs enfaldig

Vill du läsa Förlusten av mångfald : när världen görs enfaldig pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Thomas Bauer. Att läsa Förlusten av mångfald : när världen görs enfaldig online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Förlusten av mångfald : när världen görs enfaldig Image

Tomas Bauer visar i sin bok att toleransen för mångfald, flertydighet och ambivalens minskar framförallt i västvärlden. Resultatet blir antingen fundamentalism eller likgiltighet inom religion, samhällsdebatt, musik, bildkonst, litteratur och politik. Författaren visar med exempel från skilda världsdelar och olika historiska epoker hur sjunker på senare tid. Vart vi än vänder oss, mot naturen eller mot människan och hennes kultur, kan vi överallt se att det moderna samhällets 'artrikedom' urholkas och en ensidig 'mainstream' breder ut sig (ur boken) Boken är en samtids- och samhällskritisk studie av vad som sker, framförallt i västvärlden, när mångfald förkastas och enfald tar dess plats. 2019 tilldelades boken Tractatuspriset för bästa tyska essäutgåva och som bästsäljare har den tryckts i tio upplagor.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,92 MB

FILNAMN: Förlusten av mångfald : när världen görs enfaldig.pdf

ISBN: 9789187852633

FÖRFATTARE: Thomas Bauer

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Tidskriftsbutiken

Pris: 185 kr. Inbunden, 2019. Finns i lager. Köp Förlusten av mångfald : när världen görs enfaldig av Thomas Bauer på Bokus.com.

Dualis Förlag

den förlust av biologisk mångfald Det hänvisar till minskningen av antalet arter i världen, till nackdel för genetisk mångfald bland arter och försämring av deras lokala livsmiljöer, såsom ekosystem. I allmänhet minskar förlusten av biologisk mångfald olika livsformer. Biodiversitet är ett brett koncept, och för att kvantifiera det används olika statistiska parametrar.

RELATERADE BÖCKER