Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna

Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna-boken skrevs 2016-12-02 av författaren Britt Karlsson. Du kan läsa Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Britt Karlsson.

Rsfoodservice.se Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna Image

Barolo och Barbaresco är de två stora namnen i Piemonte. Vin för kungar och kungen av viner. Det är två av Italiens mest berömda vindistrikt. Här ger den krävande druvan nebbiolo viner av världsklass. Men det finns mycket fler viner att upptäcka i Piemonte, till exempel högklassiga röda viner från Roero, Langhe och Monferrato. Från Gavi kommer uppfriskande vita viner och runt Asti gör man några av Italiens mest populära mousserande viner.I Piemonte är man stolt över sina egna, unika druvsorter, många finns nästan bara här. Barbera, dolcetto, brachetto, freisa, grignolino, ruché, arneis, cortese, favorita och många fler. Var och en ger vin med sin egen speciella karaktär. Man är också mycket stolt över den piemontesiska gastronomin. Ris är viktigt, nästan mer betydelsefullt än pasta och man har en egen nötköttsras som används till den berömda carne cruda. Och kanske mest känt av allt, den exklusiva tryffeln från Alba.Piemonte vinerna, distrikten, producenterna tar dig med på en resa genom detta vackra vinlandskap. Förutom klassikerna Barolo och Barbaresco är det minst lika spännande att utforska de andra vindistrikten i Piemonte, där många ännu inte är så välkända. I Piemonte, som sträcker sig från Alperna och nästan ända ner till Medelhavet, har man ofta de snöklädda topparna i fonden när man reser runt bland vingårdarna. En passande bakgrund för dessa mäktiga och fascinerande viner.Fler böcker i samma serie: Bordeaux Toscana Bourgogne

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,50 MB

FILNAMN: Piemonte : vinerna, distrikten, producenterna.pdf

ISBN: 9789176176467

FÖRFATTARE: Britt Karlsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Per Karlsson - Sök | Stockholms Stadsbibliotek

Piemonte vinerna, distrikten, producenterna . av Britt Karlsson (E-media, E-bok, PDF) 2016, Svenska, För vuxna. Barolo och Barbaresco är de två stora namnen i Piemonte. Vin för kungar och kungen av viner. Det är två av Italiens mest berömda vindistrikt.

Om boken: Piemonte, vinerna, distrikten, producenterna ...

Pris: 25 kr. E-bok, 2016. Laddas ned direkt. Köp Bordeaux : vinerna, distrikten, producenterna av Britt Karlsson på Bokus.com.

RELATERADE BÖCKER