Visor från skånska landsbygden

Vill du läsa Visor från skånska landsbygden pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Nils Andersson. Att läsa Visor från skånska landsbygden online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Visor från skånska landsbygden Image

Visor från skånska landsbygden innehåller 188 visor upptecknade i Skåne under 1880- och 1890-talen av folkmusikinsamlaren Nils Andersson (1864-1921) som senare tog initiativet till verket Svenska låtar. Denna utgåva samlar Anderssons melodiuppteckningar av folkliga visor av skilda slag varav många endast är kända genom dessa uppteckningar. Boken är redigerad av Mathias Boström och Märta Ramsten.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,33 MB

FILNAMN: Visor från skånska landsbygden.pdf

ISBN: 9789197701365

FÖRFATTARE: Nils Andersson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Visor från skånska landsbygden [Musiktryck] - DIVA

som de hört från förr. Vi brinner även för att bevara "Gammel skånskan". Jag läser därför även bygdemål när Skånska visor är ute och underhåller. För en tid sedan var Hasse och jag och besökte Ingegärd Sundell. Hennes mor, Elly Hallgren tillhör min favoritförfattare bland bygdemål. Jag läser gärna hennes texter.

Det skånska landsbygdsprogrammet 2007-2013 | Länsstyrelsen ...

Många skånska ord skiljer sig faktiskt åt, både i uttal och skrift (åtminstone ifall man skriver på skånska: dock ej accepterat i skolan). Jag får ofta frågan om vad olika saker heter på skånska och hur man uttalar det. Därför tänkte jag att det var dags att sätta ihop en lista med vanliga och ovanliga Skånska ord och uttryck.

RELATERADE BÖCKER