Bayate : den svenska kolonin i Kuba

Bayate : den svenska kolonin i Kuba-boken skrevs 2018-03-12 av författaren Thomas Gustafsson. Du kan läsa Bayate : den svenska kolonin i Kuba-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Thomas Gustafsson.

Rsfoodservice.se Bayate : den svenska kolonin i Kuba Image

I början av 1900-talet grundade en grupp äventyrliga och arbetsamma svenska emigranter en jordbrukskoloni i Kuba som fick namnet Bayate, efter floden som rann genom kolonins centrum. Bayate blev ett demokratiskt samhällsbygge i tropisk miljö. När kolonin nådde sin blomstring levde här flera hundra svenska familjer. Vardagen påminde om livet i en liten svensk landsortsstad. Invånarna firade midsommar och svensk jul. Barnen gick i svensk skola. På lördagar var det dans på stadshotellet och på söndagar gick man till kyrkan där en svensk präst predikade. De mest framgångsrika av svenskarna satsade på att odla sockerrör och att producera socker vid ett eget sockerbruk. När sockerpriset var högt blev de förmögna. Men när sockerpriset föll och Kuba samtidigt drabbades av oroligheter förändrades vardagen. Kolonin upplöstes. Bayate föll därefter snart i glömska hos såväl svenska som kubanska myndigheter. I denna bok berättar författaren och Kubakännaren Thomas Gustafsson den fascinerande historien om Bayate. Det är den andra totalt reviderade och utvidgade utgåvan av boken.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,64 MB

FILNAMN: Bayate : den svenska kolonin i Kuba.pdf

ISBN: 9789188751171

FÖRFATTARE: Thomas Gustafsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Bayate : den svenska kolonin i Kuba, Thomas ... | Böcker ...

Bayate : den svenska kolonin i Kuba av Thomas Gustafsson danskt band, 2018, Svenska, ISBN 9789188751171. I början av 1900-talet grundade en grupp äventyrliga och arbetsamma svenska emigranter en jordbrukskoloni i Kuba som fick namnet Bayate, efter floden som rann genom ...

Bayatesällskapet - Kubaportalen: Här finns allt om Kuba ...

Köp Bayate : den svenska kolonin i Kuba av Thomas Gustafsson på Bokus.com. RELATERADE BÖCKER. Kvinnan i hytt 10. Siffror och tal 0 till 5. Fantomjaget : (och hur man hittar sitt verkliga jag) Min första bok om tama djur. Värdepappersvolymen 2018/2019. Finsk Tidskrift, Volume 18. Prins Eugens värld av blommor och Waldemarsuddekrukan.

RELATERADE BÖCKER