Tro och vetande

Tro och vetande-boken skrevs 2013-09-09 av författaren Hedenius Ingemar. Du kan läsa Tro och vetande-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Hedenius Ingemar.

Rsfoodservice.se Tro och vetande Image

Ingemar Hedenius välkända och kontroversiella klassiker Tro och vetande utkom 1949. Den lade grunden för en av Sveriges mest omfattande kulturdebatter.Hedenius angrepp mot kristendomen, teologin och Svenska kyrkan blev mycket framgångsrikt och bokens skarpa argumentation förändrade den svenska religionskritiken i grunden.1949 gavs Tro och vetande ut för första gången, men de frågor boken väcker och den diskussion den gav upphov till är tveklöst lika aktuella nu som då.Hedenius budskap om att bara tro på ?sådant som det finns förnuftiga skäl att hålla för sant? är ännu ledstjärna för dem som värnar det sekulära samhället och vetenskapens roll. Tro och vetande har som få andra texter kunnat engagera en bred publik i en svår och viktig filosofisk diskussion

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,12 MB

FILNAMN: Tro och vetande.pdf

ISBN: 9789186061791

FÖRFATTARE: Hedenius Ingemar

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Tro och vetande | Ny Teknik

Tro och vetande Tweeta. Författad av Fähstorkh ons, 20/02/2019 - 13:31 . När smarta personer inte har något vettigt att säga och vet om det, men ändå inte kan motstå frestelsen att uttala sig, blir resultatet också därefter.

Tro vs. vetenskap - ananlys

Tro och vetande & Kants transcendentala jag | Diskuterande text Fokus ligger på om man kan kombinera religiös tro med vetenskap och hur relationen mellan tro och vetande utvecklats över åren, samt Kants idéer kring det transcendentala jaget samt hur det transcendentala jaget skiljer sig från egot.

RELATERADE BÖCKER