Vikingarnas egna ord

Vill du läsa Vikingarnas egna ord pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Enoksen Lars Magnar. Att läsa Vikingarnas egna ord online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Vikingarnas egna ord Image

Lars Magnar Enoksen visar vad som döljer sig bakom de mer än tusen år gamla texterna från vikingatiden. Tidigare har fornfoskare och historiker använt sig av medeltida källor, till exempel de islänska sagorna, för att förklara runstenarnas innehåll och budskap. Här går författaren direkt till källorna ? till vikingarnas egna ord. Runstenar avbildas och tolkas till modern svenska och innehållet i texterna analyseras. Genom att tyda texten på runstenarna kan vi lära oss mer om vikingarnas språk, deras sedvänjor och hur de använde runorna. Boken inleds med en historisk introduktion till vikingatiden.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,58 MB

FILNAMN: Vikingarnas egna ord.pdf

ISBN: 9789175451305

FÖRFATTARE: Enoksen Lars Magnar

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vikingarnas egna ord - E-bok - Lars Magnar Enoksen - Storytel

viking - betydelser och användning av ordet. Svensk ordbok online. Gratis att använda. Klicka på länken för att se betydelser av "viking" på synonymer.se - online och gratis att använda. Mina listor; Korsordshjälp m.m. ... Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt.

Vikingarnas egna ord / E-bok - Axiell Media

Vikingar var sjökrigare, sjörövare [1], från i huvudsak nuvarande Norden, som deltog i båtburna plundringar och krigståg i Norden, Europa och Västra Asien från 793 fram till 1100-talet. Under perioden erövrade nordiska krigare stora delar av brittiska öarna och norra Frankrike. Ordet viking dyker först upp i fornengelska källor, och i de flesta tidiga källor, inklusive nordiska ...

RELATERADE BÖCKER