Förvandlingen

Förvandlingen-boken skrevs 2019-07-17 av författaren Franz Kafka. Du kan läsa Förvandlingen-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Franz Kafka.

Rsfoodservice.se Förvandlingen Image

En av den moderna världslitteraturens mest inflytelserika kortromaner »När Gregor Samsa vaknade en morgon ur sina oroliga drömmar fann han sig liggande i sängen förvandlad till en jättelik insekt.« Franz Kafkas berättelse om handelsresanden Gregor Samsa som över en natt finner sig förvandlad till en enorm insekt har inspirerat författare och konstnärer av alla slag alltsedan den utgavs 1915.Förvandlingen [Die Verwandlung] har kallats världens bästa novell och innehåller alla stildrag som gör Kafka till en av världslitteraturens största: utsattheten och grymheten, det groteska som något naturligt och likt en förfärlig dröm som framstår lika påtaglig som verklighet, med fantastiskt suggestiva bilder som författaren förmår gestalta med bara några få ord. En av den tyskspråkiga litteraturens största klassiker, i svensk översättning av Caleb J. Anderson & Karl Vennberg.FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist. En stor del av hans verk publicerades postumt. I dag anses han vara en av 1900-talets allra viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre mer eller mindre ofullbordade romanerna, Processen, Slottet och Amerika, samt novellen Förvandlingen, är de bärande pelarna på vilka det ryktet vilar. Kafka skrev Förvandlingen under natten mellan den 6 och 7 december 1912. Till skillnad från övriga nämnda verk publicerades Der Verwandlung under författarens livstid, 1915.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,13 MB

FILNAMN: Förvandlingen.pdf

ISBN: 9789177816928

FÖRFATTARE: Franz Kafka

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Recension: Förvandlingen (Scen) | SvD

Förvandlingen - en historia om järnvägen i Sverige (1997). VHS-rip. Category Science & Technology; Song Brandenburg Concerto No 2 in F major, BWV 1047: II.

Lyrans Noblesser: Förvandlingen

Instämmer i Ditt gillande av Förvandlingen, den är verkligen helt makalös!Gregor Samsas sätt att inte alls bli fullständigt panikslagen över att ha blivit en skalbagge, hans reaktion Åh, nej, jag har blivit en SKALBAGGE, suck, vad tröttsamt, hur ska jag nu hinna i tid till jobbet? är sann magi, det kafkaeska absurda är någonting alldeles i särklass.

RELATERADE BÖCKER