Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet

Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Lennart Thörn. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet online.

Rsfoodservice.se Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet Image

Lukas läsare hade börjat tvivla på den kristna förkunnelsens tillförlitlighet. Kanske på grund av Jerusalems förstörelse och att Jesus ännu inte kommit tillbaka - men framför allt på grund av en växande motsättning mellan judar och kristna. Lukas rycker därför ut till ordets försvar. Genom en välgrundad och välordnad berättelse om Jesus liv från början till slut försöker han visa hur den kristna förkunnelsen om Jesus som alla folks frälsare - ordet - blev till.Ordets tillblivelse är den elfte boken i Libris kommentarserie Nya testamentets budskap, NTB, som riktar sig till bibelläsare som vill söka bibelordets budskap då som nu. Böckerna har två huvudavdelningar: den första fokuserar på bibeltextens teologi och budskap till sin egen tid och den andra tar fasta på reflektion, relevans och tillämpning.Lennart Thörn har varit verksam som pastor, lärare i Nya testamentets exegetik på Örebro Missionsskola och som universitetsadjunkt i Nya testamentet vid Göteborgs universitet med en speciell inriktning på Lukasevangeliet. Nu är han pensionär och visitator för den Ekumeniska kommuniteten, Bjärka-Säby.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,68 MB

FILNAMN: Ordets tillblivelse : Lukasevangeliet.pdf

ISBN: 9789173875820

FÖRFATTARE: Lennart Thörn

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Synonymer till tillblivelse - Synonymer.se

Ordets tillblivelse är den elfte boken i Libris kommentarserie Nya testamentets budskap, NTB, som riktar sig till bibelläsare som vill söka bibelordets budskap då som nu. Böckerna har två huvudavdelningar: den första fokuserar på bibeltextens teologi och budskap till sin egen tid och den andra tar fasta på reflektion, relevans och tillämpning.

joffi missionsbutik - Ordets tillblivelse - NTB - Lennart ...

Lukasevangeliet 24. SFB98 . Översättning. Avbryt. Bibelspråk Svenska. ... De svarade: "Det som har hänt Jesus från Nasaret, en profet, mäktig i ord och gärning inför Gud och allt folket. 20 Honom har våra överstepräster och rådsmedlemmar utlämnat till att dömas till döden och låtit korsfästa.

RELATERADE BÖCKER