Lexicon Lapponicum (P-Ö)

Vill du läsa Lexicon Lapponicum (P-Ö) pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Erik Lindahl,Johan Öhrling. Att läsa Lexicon Lapponicum (P-Ö) online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Lexicon Lapponicum (P-Ö) Image

En moderniserad nyutgåva av Lexicon Laponicum från 1780. Det 235 år gamla originalet, skrivet av kyrkoherdarna Erik Lindahl i Lycksele och Johan Öhrling i Jokkmokk, är en unik spegling av det språk som en gång talades av den ursprungliga Lappmarksbefolkningen. Men även idag kan lexikonet ha betydelse för den som vill lära sig mer om både samiska ord och dialektala uttryck som levt vidare i våra norrländska dialekter. Professor emeritus Olavi Korhonen, som hjälpt till att korrekturläsa lexikonet, välkomnar därför den moderna upplagan: Lexicon lapponicum är ett mäktigt tidsdokument över det intensiva arbetet att på 1700-talet skapa det första samiska skriftspråket, som initierades av Per Fjellström i Lycksele, fördes vidare av flera av hans medarbetar och fick en kodifiering i detta lexikon. OBS! Ordboken består av två band och säljs ihop.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,91 MB

FILNAMN: Lexicon Lapponicum (P-Ö).pdf

ISBN: 9789187949425

FÖRFATTARE: Erik Lindahl,Johan Öhrling

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Lexicon Lapponicum (P-Ö) - Erik Lindahl, Johan Öhrling ...

LitteraturMagazinet - Sveriges nya litterära magasin är en redaktionell nättidskrift som hade premiär i januari 2012. Vi bevakar litteratur med författarintervjuer, recensioner, krönikor och debatt. Välkomna till Sveriges största litterära magasin!

LIBRIS - Lexicon lapponicum eller laps...

Lexicon Lapponicum (P-Ö) Författar-presentation: Erik Lindahl: Storpocket. Finns i lager, 370 kr. En moderniserad nyutgåva av Lexicon Laponicum från 1780. Det 235 år gamla originalet, skrivet av kyrkoherdarna Erik Lindahl i Lycksele och Johan Öhrling i Jokkmokk, är en unik spegling av det språk som en gång talades av den ursprungliga ...

RELATERADE BÖCKER