Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp

Vill du läsa Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Ola Sigurdson. Att läsa Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp Image

Hur skulle ett möte mellan den slovenske psykoanalytikern och filosofen Slavoj Zizek och den afrikanske teologen Augustinus se ut? Vad skulle dessa två nattsvarta optimister och potentiella zombietänkare kunna lära oss? Kanske skulle de utifrån det Zizek med freudiansk terminologi kallar för dödsdriften, och det Augustinus beskrev som synden, kunna hjälpa oss att förklara varför människan kastas ned i förtvivlan endast för att resa sig upp igen, denna gång beväpnad med ett hopp som i slutändan kan näras av själva fallet ned i mörkret. Kanske är det denna dialektik mellan hopp och hopplöshet som Zizek och Augustinus kan lära oss att hantera?

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,88 MB

FILNAMN: Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp.pdf

ISBN: 9789198207613

FÖRFATTARE: Ola Sigurdson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Žižek, Augustinus och zombier - Eskaton

Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp av Ola Sigurdson Häftad, Finns i lager, 154 kr

Världen är en främmande plats : essäer om religionens ...

Hur skulle ett möte mellan den slovenske psykoanalytikern och filosofen Slavoj Žižek och den afrikanske teologen Augustinus se ut? Vad skulle dessa två nattsvarta optimister och potentiella zombietänkare kunna lära oss? Kanske skulle de utifrån det Žižek med freudiansk terminologi kallar för dödsdriften, och det August

RELATERADE BÖCKER