Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp

Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp-boken skrevs 2016-03-10 av författaren Ola Sigurdson. Du kan läsa Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ola Sigurdson.

Rsfoodservice.se Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp Image

Hur skulle ett möte mellan den slovenske psykoanalytikern och filosofen Slavoj Zizek och den afrikanske teologen Augustinus se ut? Vad skulle dessa två nattsvarta optimister och potentiella zombietänkare kunna lära oss? Kanske skulle de utifrån det Zizek med freudiansk terminologi kallar för dödsdriften, och det Augustinus beskrev som synden, kunna hjälpa oss att förklara varför människan kastas ned i förtvivlan endast för att resa sig upp igen, denna gång beväpnad med ett hopp som i slutändan kan näras av själva fallet ned i mörkret. Kanske är det denna dialektik mellan hopp och hopplöshet som Zizek och Augustinus kan lära oss att hantera?

INFORMATION

DIMENSIONERA: 2,41 MB

FILNAMN: Zizek, Augustinus och zombier : essä om subjektivitet och hopp.pdf

ISBN: 9789198207613

FÖRFATTARE: Ola Sigurdson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Zizek, Augustinus och zombier: essä om subjektivitet och ...

Inbunden, 2005. Den här utgåvan av Film och religion : livstolkning på vita duken är slutsåld. Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare.

Ola Sigurdson - LitteraturMagazinet

Återfallsprevention är en behandlingsmetod för att hjälpa klienter att undvika återfall efter en inledd beteendeförändring. Återfallsprevention är en manual- och evidensbaserad metod som utgår från kognitiv beteendeterapi, KBT. Metoden används vid flera olika problembeteenden som riskbruk och missbruk av alkohol och droger, spelberoende och ätstörningar.

RELATERADE BÖCKER