En bankdirektör med skägg : om hur livet blev - och varför det blev som det blev

En bankdirektör med skägg : om hur livet blev - och varför det blev som det blev är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Karl-Henrik Pettersson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken En bankdirektör med skägg : om hur livet blev - och varför det blev som det blev online.

Rsfoodservice.se En bankdirektör med skägg : om hur livet blev - och varför det blev som det blev Image

Karl-Henrik Pettersson berättar om tiden som VD för en av Sveriges största banker när 90- talskrisen drabbade det svenska bankväsendet och också drabbade honom själv. Att ha levt så nära själva epicentrum för den största ekonomiska krisen i Sverige i modern tid som jag har fått göra är en livserfarenhet utöver det vanliga. Han berättar också om tiden som personlig assistent åt Jan Wallander, då VD i Sundsvallsbanken och om sina år som chefstjänsteman i kanslihuset på 1970-talet, den aktiva näringspolitikens decennium, med minnesbilder av arbetet med tre industriministrar, Krister Wickman, Rune B. Johansson och Nils G. Åsling. I sista kapitlet gör han en utvärdering av sitt liv, och frågar: hur har jag lyckats med livet som jag själv upplever det? Karl-Henrik Pettersson var under 1980-talet VD för Första Sparbanken. Han har skrivit uppmärksammade böcker som Det herrelösa industrisamhället, Politikerna på efterkälken och Bankkrisen inifrån. Omdömen från några som har läst boken: Karl-Henrik Pettersson har växlat mellan näringspolitik och bankväsendet. Varit en central spelare i båda. Det ger hans bok ett särskilt intresse och förklaringsvärde också för dagens politik och ekonomi. Men han är en tänkande och läsande bankdirektör. Det ger boken ett speciellt djup. Olle Wästberg, fd generaldirektör på Svenska Institutet, demokratiutredare Lyd mitt råd och läs denna bok. Den ger en inblick i Karl Henrik Petterssons mångfacetterade liv och hans deltagande i svensk bank- och näringslivshistoria. Texten är mycket öppenhjärtig. Inte minst lärorikt är det att läsa om hur motgångar i stunden på sikt kan vändas till något positivt och utvecklande. Anders Lundström, professor em i företagsekonomi Karl-Henrik Pettersson ger från sin erfarenhet av departement och bank ett unikt inifrånperspektiv på industripolitiken och bankkrisen på 1990-talet. Med sin bok ger han ett mycket viktigt bidrag till förståelsen av dessa missförstådda händelser. Nils-Eric Sandberg, fd Dagens Nyheter

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,39 MB

FILNAMN: En bankdirektör med skägg : om hur livet blev - och varför det blev som det blev.pdf

ISBN: 9789187391620

FÖRFATTARE: Karl-Henrik Pettersson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Därför får vissa män fläckiga skägg - vi frågade svenska ...

All socialisering ska ge hunden en go känsla. Tänk att du ska visa hunden vad världen består av. Om du gör det för fort så blir det jobbig - om du bara häckar hemma blir det inte heller bra. Bristande socialisering under valptiden kan leda till en mer osäker hund. Rädslor för allt möjligt. Dammsugare, män med skägg, folk i rullstol.

En bankdirektör med skägg om hur livet blev - och varför ...

I min bok "Proggiga barnböcker - därför blev vi som vi blev" tar jag upp en herrans massa böcker från det politiskt-kulturella sjuttitalet. Jag fick dock bara plats med hälften av alla böcker jag hittade (vilket säkert bara är en del av vad som finns - mörkertalet kan vara stort här).

RELATERADE BÖCKER