Jämshög som vi minns det

Jämshög som vi minns det-boken skrevs 2020-02-28 av författaren Per-Åke Albinsson. Du kan läsa Jämshög som vi minns det-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Per-Åke Albinsson.

Rsfoodservice.se Jämshög som vi minns det Image

Kom med på vandring genom vårt Jämshög som en gång var huvudort i egen kommun med ett rikt affärsliv, ett intressant föreningsliv och spännande människor. Kom med till Tutebacken där byåldermannen kallade till samråd genom att blåsa i sitt horn. Gå med ner till Gästis och känn atmosfären av bröllop och minnesstunder. Känn doften av genuin matlagningskonst och hör gubbarna skrävla i ölkaféet. Minns skramlet av pengar när sparbössan skulle tömmas på banken och stoltheten du kände när summan bekräftades. Tänk på ljudet av Oskar Blomqvists klippmaskin och hur hårtestarna föll mot golvet. Vem minns dessutom inte barndomens julskyltningar med stor uppfinningsrikedom och finess, inte minst av Adolf Björnsson. Detta och mycket annat vill och hoppas jag att du ska uppleva igen och minnas vår fina by och dess människor. Per-Åke Albinsson är född 1951 och uppväxt på en gård i Norra Rödhult, Jämshög och har i sitt yrkesliv verkat som driftingenjör, utbildare, safety manager, m. m. Per-Åke har efter drygt 40 år återvänt till hembygden och ägnar sig åt hembygdsarbete och åt att skriva. Tidigare utgivning är självbiografin Livet förtjänar att bli ihågkommet som kom ut 2019.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 5,95 MB

FILNAMN: Jämshög som vi minns det.pdf

ISBN: 9789198475067

FÖRFATTARE: Per-Åke Albinsson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Harry Martinson i tiden: 2018

Nu hyllar moderklubben i Olofström sin VM-hjälte Kalle Berglund. - Det är fantastiskt och en jätteinsats, säger Gösta Rörstrand, mångårig ledare i UF Contact Friidrott.

Idag är det Alla hjärtans dag. Det firar... - Kultur i ...

Idag är det Alla hjärtans dag. Det firar vi genom att manifestera kärleken till litteraturen och berättandet. Kom till Olofströms bibliotek eller möt oss...

RELATERADE BÖCKER