Medicinska ord och patientspråk - En övningsbok

Vill du läsa Medicinska ord och patientspråk - En övningsbok pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Elisabeth Legl. Att läsa Medicinska ord och patientspråk - En övningsbok online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Medicinska ord och patientspråk - En övningsbok Image

Det medicinska vetenskapliga språket är ett internationellt språk som gör det mycket lättare för utländsk vårdpersonal att etablera sig i vårt land än vad som är fallet för andra yrkesgrupper. Men det finns också ett annat medicinskt språk som är lika viktigt att behärska - det medicinska allmänspråket, det vill säga det språk som läkaren, sjuksköterskan och annan vårdpersonal använder i direktkontakten med patienten. Medicinska ord och patientspråk är en övningsbok som består av tre huvudkapitel. I det första kapitlet övas den medicinska terminologin och dess svenska motsvarighet. I det andra kapitlet övas ord som är besläktade med varandra, till exempel känsel, känsla, känning, som alla används i olika sammanhang. Slutligen, i det tredje kapitlet, tränas ord och uttryck som förekommer i den muntliga dialogen mellan patient och vårdpersonal, i patientanpassade texter och i journalspråk. Det sammanlagda antalet ord som övas är cirka 1 200. Samtliga övningar är försedda med facit, varför boken lämpar sig för såväl självstudier som lärarledd undervisning. Medicinska ord och patientspråk - en övningsbok vänder sig främst till vårdpersonal med utländsk bakgrund som vill utveckla sin förmåga att kommunicera med patienter i olika situationer på patientspråk. Boken kan också användas av svenska studerande som vill utöka sina kunskaper i medicinsk terminologi.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,61 MB

FILNAMN: Medicinska ord och patientspråk - En övningsbok.pdf

ISBN: 9789144134369

FÖRFATTARE: Elisabeth Legl

LADDA NER
LÄSA ONLINE

medicinska ord - studentlitteratur ab | Adlibris

Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom medicinska ord Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris

PDF Learning and leadership 4

Här söker du efter böcker och andra medier. ... En spännande och suggestiv roman om utsatta unga människor Timanställd på hotell. ... Medicinska ord och patientspråk en övningsbok . av Elisabeth Legl, 1947-(Bok) 2019, Svenska, För vuxna. Jag kan se i mörkret.

RELATERADE BÖCKER