MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation

MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation-boken skrevs 2018-06-29 av författaren Tom Barth,Christina Näsholm. Du kan läsa MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Tom Barth,Christina Näsholm.

Rsfoodservice.se MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation Image

MI - motiverande samtal - är både en samtalsmetod och ett förhållningssätt som visat sig vara effektivt i arbetet att hjälpa andra genom behandling, rådgivning, vägledning och allmänt stöd. Grunden för MI är det respektfulla förhållningssättet och betoningen på en samarbetsrelation. Genom att lyfta fram människors resurser och inre motivation till förändring, minskar tendenserna till motstånds- och undvikandereaktioner. MI, som metod och förhållningssätt, har visat sig öka effekten av andra insatser, och fungerar därför bra som tillägg till andra evidensbaserade metoder. I denna grundbok, som är helt nyskriven, är ambitionen att beskriva det enkla bortom det komplexa. Den ger en översikt över MI och innehåller konkreta exempel på användning av MI inom många olika områden. Den är alltså praktiskt orienterad men beskriver samtidigt såväl de teoretiska grunderna som den senaste forskningsutvecklingen inom fältet. Boken riktar sig till både studenter och yrkesverksamma, såväl nybörjare som erfarna, inom områdena behandling, rådgivning, vägledning och stöd. Eftersom MI är både en samtalsmetod och ett generellt förhållningssätt är boken skriven både till de som möter människor i professionella miljöer och de som arbetar i så kallade vardagsmiljöer, i boenden och på gator och torg.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,56 MB

FILNAMN: MI - samtal och förhållningssätt : att framkalla, förädla och förankra motivation.pdf

ISBN: 9789144125923

FÖRFATTARE: Tom Barth,Christina Näsholm

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Vankelmodets dynamik och ny MI bok

Motiverande samtal: att hjälpa människor till förändring Miller, William R. D: 2013 : MI - motiverande samtal: praktisk handbok för hälso- och sjukvården : fysisk aktivitet, kost & övervikt, riskbruk av alkohol, tobaksbruk

PDF Nytt att låna - Region Värmland

MI - samtal och förhållningssätt: att framkalla, förädla och förankra motivation (Häftad) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 5 butiker SPARA på ditt inköp nu!

RELATERADE BÖCKER