Manifest för en ny realism

Vill du läsa Manifest för en ny realism pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Maurizio Ferraris. Att läsa Manifest för en ny realism online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Manifest för en ny realism Image

Finns det bara tolkningar och åter tolkningar, men inga egentliga fakta? Existerar det inte någon värld utanför texten? Är allt beroende av våra begrepp?I detta Manifest för en ny realism, som fått stor uppmärksamhet i Italien, vänder sig filosofen Maurizio Ferrraris med kraft mot det postmodernistiska tänkande som ifrågasätter begrepp som ?verklighet?, "sanning" och ?objektivitet?. Den intellektuella frigörelse som postmodernisterna - eller åtminstone somliga av dem - har utlovat uppfattar Ferraris som bedrägligt illu sorisk. Och som en inbjudan till ett intellektuellt och kulturellt självmord.Ferraris drar en tydlig gräns mellan ontologi och epistemologi, vad som finns och vad vi vet. Allting är inte beroende av våra begreppsscheman, men vissa delar av verkligheten är det. Sociala objekt som pengar skiljer sig från naturliga objekt som träd och stenar, men det hindrar oss inte från att ha objektiv kunskap om båda typerna av objekt.Maurizio Ferraris, född 1956, är professor i filosofi vid universitetet i Turin. Han är författare till en lång rad böcker och Manifest för en ny realism summerar hans arbete under de senaste decennierna inom kunskapsteori, ontologi och estetik.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 6,58 MB

FILNAMN: Manifest för en ny realism.pdf

ISBN: 9789171734365

FÖRFATTARE: Maurizio Ferraris

LADDA NER
LÄSA ONLINE

From Fictionalism to Realism - Carola Barbero, Maurizio ...

Buy Manifest för en ny realism by Maurizio Ferraris, Philipp Andersson, Ida Andersen (ISBN: 9789171734365) from Amazon's Book Store. Free UK delivery on eligible orders.

Manifest för en ny realism | Stockholms Stadsbibliotek

Till och med inom filosofin kan vi börja se ett återuppvaknande. Det var därför med stort intresse jag nyligen bekantade mig med Maurizio Ferraris bok Manifest för en ny realism, Daidalos 2014, (Originalets titel Manifesto del nuovo realismo.) Boken har väckt en livlig debatt i Italien trots att den inte på något sätt är lysande.

RELATERADE BÖCKER