Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien

Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Patricia Lorenzoni. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien online.

Rsfoodservice.se Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien Image

Få saker är lika laddade som moderskapet, och det är svårt att föreställa sig något som rymmer så mycket: symbioser och separationer, hopp och förtvivlan -- det mest gudalika och mest kroppsliga i människan. Detta är något som blir tydligt i Patricia Lorenzonis Mama Dolly, en blodig konfrontation med bilder av moderskap från hela världen: Det finns inget lagom när det kommer till mödrar, allt dras till sin spets.Här samsas jungfru Maria med fåret Dolly, La Llorona med Alienfilmernas Ellen Ripley, Medea med Loretta Lynn -- ett antal modersfigurer: lyckliga, tragiska eller parodiska. Vi får läsa om bortbytingar och aborter, fertilitetssymboler och -demoner, manliga mammor och danska spermabanker. Och mitt i denna kulturhistoriska betraktelse - som spänner över årtusenden och kontinenter - hittar vi även en djupt personlig berättelse om rädslan för och längtan efter barn.För ingen av oss kommer undan, moderskapet når oss på djupet. I sin överväldigande närvaro eller lika överväldigande frånvaro. Alla har vi en relation till mödrar; om inte annat till vår egen. Patricia Lorenzoni är idéhistoriker vid Göteborgs universitet och skriver regelbundet i diverse kulturtidskrifter såsom Glänta och Ord&Bild.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 8,91 MB

FILNAMN: Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien.pdf

ISBN: 9789113045283

FÖRFATTARE: Patricia Lorenzoni

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Mama Dolly bilder om moderskap från jungfru Maria till ...

MAMA DOLLY Bilder av moderskap från jungfru Maria till Alien Feb 1st, 2012 | By ansvarig | Category: 2012-02 feb , Recension Av Patricia Lorenzoni Norstedts 2012 ISBN 978-91-1-303874-2, 130 sid Mama Dolly av idéhistorikern Patricia Lorenzoni hör egentligen inte hemma i Dast-sammanhang, men är en intressant lite skrift om moderskap, bortbytingar och filmerna om Alien.

9789113038742 by Provläs.se - Issuu

Idéhistoriker Patricia Lorenzoni skriver i boken Mama Dolly: Bilder av moderskap från jungfru Maria till Alien (2012) att dominansen av kvinnan har varit analog med dominansen av naturen. Kvinnokroppen har upplevts hotande.

RELATERADE BÖCKER