Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien

Vill du läsa Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Patricia Lorenzoni. Att läsa Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien Image

Få saker är lika laddade som moderskapet, och det är svårt att föreställa sig något som rymmer så mycket: symbioser och separationer, hopp och förtvivlan -- det mest gudalika och mest kroppsliga i människan. Detta är något som blir tydligt i Patricia Lorenzonis Mama Dolly, en blodig konfrontation med bilder av moderskap från hela världen: Det finns inget lagom när det kommer till mödrar, allt dras till sin spets.Här samsas jungfru Maria med fåret Dolly, La Llorona med Alienfilmernas Ellen Ripley, Medea med Loretta Lynn -- ett antal modersfigurer: lyckliga, tragiska eller parodiska. Vi får läsa om bortbytingar och aborter, fertilitetssymboler och -demoner, manliga mammor och danska spermabanker. Och mitt i denna kulturhistoriska betraktelse - som spänner över årtusenden och kontinenter - hittar vi även en djupt personlig berättelse om rädslan för och längtan efter barn.För ingen av oss kommer undan, moderskapet når oss på djupet. I sin överväldigande närvaro eller lika överväldigande frånvaro. Alla har vi en relation till mödrar; om inte annat till vår egen. Patricia Lorenzoni är idéhistoriker vid Göteborgs universitet och skriver regelbundet i diverse kulturtidskrifter såsom Glänta och Ord&Bild.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 10,34 MB

FILNAMN: Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien.pdf

ISBN: 9789113045283

FÖRFATTARE: Patricia Lorenzoni

LADDA NER
LÄSA ONLINE

9789113038742 by Provläs.se - Issuu

Mama Dolly av idéhistorikern Patricia Lorenzoni hör egentligen inte hemma i Dast-sammanhang, men är en intressant lite skrift om moderskap, bortbytingar och filmerna om Alien. Dessutom finns tankar om tecknade serier, countrysångerskan Loretta Lynn, föret Dolly och jungfru Maria.

Mama Dolly : Bilder om moderskap från jungfru Maria till ...

Mama Dolly bilder om moderskap från jungfru Maria till Alien. av Patricia Lorenzoni (Bok) 2012, Svenska, För vuxna En kulturhistorisk betraktelse som granskar bilder av moderskap från hela världen. Det rör sig om modersfigurer som jungfru Maria, Medea och Loretta Lynn. Om bortbytingar och aborter, ... Till toppen av sidan ...

RELATERADE BÖCKER