Norrmalmstorgsdramat : den sanna historien

Norrmalmstorgsdramat : den sanna historien-boken skrevs 2013-09-21 av författaren Eric Rönnegård. Du kan läsa Norrmalmstorgsdramat : den sanna historien-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Eric Rönnegård.

Rsfoodservice.se Norrmalmstorgsdramat : den sanna historien Image

Många har försökt skildra den sanna bilden av Norrmalmstorgsdramat. Den tidigare polisintendenten Eric Rönnegård, som själv var med, ger i den här boken en skildring av dramat, minut för minut. Med tillgång till en tidigare okänd och mörklagd granskningsrapport, som polismästare Kurt Lindroth tog initiativ till efter händelserna, ges i boken nya och inte tidigare kända fakta.Varför använde polisen avsågade hagelgevär tidigare beslagtagna från Lars-Inge Svartenbrandt? Hur kunde fotografer från media ligga sida vid sida med polisens prickskyttar? Polisens strategi under händelserna pendlade mellan förhandling och försök att skjuta rånaren. Bristerna i polisens chefskap skapade en "vilda västernmiljö", där älgstudsare med dum-dumkulor kom att användas för att beväpna polisen.Granskarnas uppgift var att dokumentera händelserna och analysera dem. De redovisade mycket stora brister i beredskap, organisation och chefskap. Det saknades beredskapsplan och utbildade och tränade chefer. Polisen tvingades därför improvisera.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,41 MB

FILNAMN: Norrmalmstorgsdramat : den sanna historien.pdf

ISBN: 9789172235366

FÖRFATTARE: Eric Rönnegård

LADDA NER
LÄSA ONLINE

"Norrmalmstorgsdramat hanterades som om det fanns en ...

Det ökända Norrmalmstorgsdramat har blivit Hollywoodfilm. Stockholm, med Ethan Hawke och Noomi Rapace i huvudrollerna, har precis haft världspremiär på filmfestivalen Tribeca i New York.

Janne Olsson om "Stockholm" - filmen om Norrmalmstorgsdramat

Bankrånet och gisslandramat på Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm 1973, en händelse som har gått till historien som "Norrmalmstorgsdramat", ska bli opera med premiär i Vattnäs konsertlada sommaren 2018. För musiken står den svenske kompositören Albert Schnelzer, som debuterar som operakompositör.(TT)

RELATERADE BÖCKER