Vad är queer

Vill du läsa Vad är queer pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Ambjörnsson Fanny. Att läsa Vad är queer online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Vad är queer Image

Efter att ha läst den här boken kommer du inte att se på världen på samma sätt igen. Queer ger redskap att ifrågasätta det vi upplever som naturligt och självklart, vare sig det handlar om genus, sexualitet eller så kallad normalitet. Frågor som rör lhbtq-personer har på många sätt tagit steget från barrikaderna in i den etablerade offentligheten. Lagar har ändrats så att samkönade par kan gifta sig, personer som genomgår könsbekräftande kirurgi avkrävs inte längre sterilisering och lesbiska par har tillgång till insemination och assisterad befruktning. Samtidigt kvarstår stigmatisering och utanförskap. Vad är egentligen queer i dagens Sverige? Fanny Ambjörnsson har nu uppdaterat sin lättillgängliga introduktion i ämnet. Utifrån vardagsförankrade exempel beskriver hon rörelsens politiska bakgrund, dess teoribildning och den samtida queeraktivismen. Framför allt visar hon att queer är djupt samhällsrelevant.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,67 MB

FILNAMN: Vad är queer.pdf

ISBN: 9789127824911

FÖRFATTARE: Ambjörnsson Fanny

LADDA NER
LÄSA ONLINE

LIBRIS - Vad är queer?

Vad är queer? är en bok som jag gärna sticker i handen på den som funderar kring det här med sexualitet och kön, och behöver en introduktion. Om C.R.M. Nilsson Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion. Visa alla ...

Vad betyder egentligen queer? - 01. Allmänt - HBT iFokus

Vad är viktigast? Hur en person känner eller hur den ser ut mellan benen? Homosexuell, Bi-sexuell eller Transexuell - Vi är alla queer och "konstiga", för vi faller inte inom normen för vad som är traditionellt och socialt accepterat överallt. Queer är ingen egen sexualitet, utan ett samlingsbegrepp för alla tre.

RELATERADE BÖCKER