Lärda samtal : en festskrift till Erland Sellberg

Lärda samtal : en festskrift till Erland Sellberg är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Emma Hagström-Molin,Andreas Hellerstedt. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Lärda samtal : en festskrift till Erland Sellberg online.

Rsfoodservice.se Lärda samtal : en festskrift till Erland Sellberg Image

Respublica literaria, eller de lärdes republik, är ett begrepp som framför allt förknippas med de nya former för vetenskaplig kommunikation och lärda nätverk som introducerades vid slutet av 1600-talet och som sedan kom att spela en betydelsefull roll i 1700-talets intellektuella värld. Denna tänkta gemenskap av lärda är central för vår förståelse av den tidigmoderna epokens idé-, kultur- och vetenskaps historia. Lärdomsrepubliken var ett ideal för de lärdas verksamhet, ett slags kunskapsproducerandets utopi, där den ideala kommunikationen präglades av jämlikhet, rationalitet och filosofisk frihet, ofta i tydlig och uttalad kontrast mot en mer krass verklighet där de lärdas gemenskap tvärtom byggdes på en grundval av politiska, ideologiska, ekonomiska och religiösa intressen. I Lärda samtal behandlas vitt skilda aspekter av begreppet respublica literaria, dess kommunikation och dess materialitet: det handlar om den lärda republikens statsskick, de lärdas institutioner och praktiker, seder och bruk, uppfostran genom samtal, kvinnors och barns plats i republiken, och mycket mer. Boken är en festskrift till Erland Sellberg, professor i idéhistoria vid Stockholms universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 9,54 MB

FILNAMN: Lärda samtal : en festskrift till Erland Sellberg.pdf

ISBN: 9789172473768

FÖRFATTARE: Emma Hagström-Molin,Andreas Hellerstedt

LADDA NER
LÄSA ONLINE

"Lärda samtal. En festskrift till Erland Sellberg." Red. E ...

Pris: 159 kr. inbunden, 2014. Skickas inom 1-3 vardagar. Köp boken Lärda samtal : en festskrift till Erland Sellberg (ISBN 9789172473768) hos Adlibris. Fraktfritt över 169 kr Alltid bra priser och snabb leverans. | Adlibris

David Dunér - Research Outputs - Lund University

Andreas Hellerstedt är fil. dr. i Idéhistoria och arbetar vid Historiska institutionen vid Stockholms universitet. Hans avhandling behandlar ödesföreställningar vid 1700-talets början. Han har därefter ägnat sig åt tidigmoderna politiska idéer, bland annat mottagandet av Machiavelli i Sverige.

RELATERADE BÖCKER