Rättvis ojämlikhet : i det öppna samhället

Rättvis ojämlikhet : i det öppna samhället-boken skrevs 2020-01-07 av författaren Magnus Fredriksen. Du kan läsa Rättvis ojämlikhet : i det öppna samhället-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Magnus Fredriksen.

Rsfoodservice.se Rättvis ojämlikhet : i det öppna samhället Image

Alla vill ha ett rättvist samhälle. Men vad är rättvisa och hur kan den uppnås? Frågan är långt ifrån okomplicerad, men svaret är avgörande för ett bättre fungerande samhällskontrakt. I Rättvis ojämlikhet i det öppna samhället analyseras olika rättvisebegrepp, deras förutsättningar, konsekvenser och empiriska utmaningar. I ett öppet samhälle är inkomstskillnader oundvikliga och i många fall något positivt och rättvist. Jämlikhet är inte detsamma som rättvisa. Ett rättvisare Sverige och rättvis ojämlikhet åstadkoms genom social rörlighet, en stärkt rättsstat, förbättrad utbildning och sänkta inkomstskatter, ett möjligheternas land.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,56 MB

FILNAMN: Rättvis ojämlikhet : i det öppna samhället.pdf

ISBN: 9789178194698

FÖRFATTARE: Magnus Fredriksen

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Minskad ojämlikhet | Rafiki

Ojämlikhet tenderar att permanenta fattigdom eftersom fördjupad fattigdom i olika dimensioner försvårar för människor och samhället att ta del av utveckling. Ojämlikhet handlar ofta om bristen på rättvis tillgång till resurser och nyttigheter, så som exempelvis tillgång till rent vatten, och är därför också en källa till konflikt.

Rättvisa och politik | Björn Axén

Rättvis ojämlikhet i det öppna samhället. Alla vill ha ett rättvist samhälle. Men vad är rättvisa och hur kan den uppnås? Svaret är avgörande för ett bättre fungerande samhällskontrakt. Detta diskuteras på seminariet Rättvis ojämlikhet i det öppna samhället den 2 april, kl. 8.30 - 10.00 på Folkets hus i Stockholm.

RELATERADE BÖCKER