Räkna med jämlikhet

Räkna med jämlikhet-boken skrevs 2018-10-17 av författaren Ahlzén Christina. Du kan läsa Räkna med jämlikhet-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Ahlzén Christina.

Rsfoodservice.se Räkna med jämlikhet Image

Går det att mäta maktens djupare aspekter, eller måste statistik om jämlikhet stanna vid att "räkna huvuden"? Och när du inte ens kan "räkna huvuden" för någon diskrimineringsorsak, hur gör du då? Vilken är statistikens roll i ett jämlikhetsarbete? Hur kan den användas? Vilka för- och nackdelar har den? Och hur gör du rent praktiskt? Hur ställer du bra enkätfrågor? De stora tabeller som uppstår när du delar in utifrån flera diskrimineringsgrunder, hur gör du dem läsliga? "Räkna med jämlikhet" förklarar på ett pedagogiskt sätt de vanligaste utmaningarna och de bästa knepen för att förbereda, ta fram och använda statistik i jämlikhetsarbetet. Den vänder sig till dig som arbetar med jämlikhet, antidiskriminering, likabehandling eller inkludering, och vill ta statistiken till hjälp, samt till dig som arbetar med statistik som ska användas för jämlikhetsarbete.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 1,54 MB

FILNAMN: Räkna med jämlikhet.pdf

ISBN: 9789198251050

FÖRFATTARE: Ahlzén Christina

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Jämställdhet och jämlikhet är framtiden - nu gör vi det ...

Webbplatsen använder sig av kakor (cookies) för olika funktioner och för att ge en bra användarupplevelse. Information om våra kakor. Jag förstår

Material och publikationer — Medida

Jämlikhet handlar om mycket mer än att bara "räkna skallar", och många företag missar poängen med mångfaldsarbetet. Det menar statsvetaren och jämlikhetskonsulten Christina Ahlzén, som har skrivit boken Räkna med jämlikhet.

RELATERADE BÖCKER