Språkresor

Språkresor-boken skrevs 2016-04-05 av författaren Bo Lindblom. Du kan läsa Språkresor-boken i PDF, ePUB, MOBI på vår hemsida rsfoodservice.se. Du hittar också andra böcker av författaren Bo Lindblom.

Rsfoodservice.se Språkresor Image

Vi gör ständiga språkresor. Det kan kräva en viss vägledning. En vetenskaplig översikt av världens språk från 1977 förtecknar 4522 kända språk, varav 145 inte längre var någon enda människas modersmål. Det beräknades då att endast 138 språk talades av fler än en miljon människor. Vi som lever i ett ganska litet språkområde är ofta tvungna att lära oss andra tungomål än vårt eget. Alltfler svenskar möter ett allt större antal främmande språk, både i hemorten och under långväga resor. På många svenska arbetsplatser används nu engelska oftare än svenska. Mycket tyder på att svenskan än en gång befinner sig i en period av snabb och ganska genomgripande förändring. Nya ord tillkommer ständigt, medan många gamla ord och uttryck tas ur bruk eller lever sitt pensionärsliv i våra korsord. Intresset för språk är stort i dagens Sverige. Den här boken är avsedd att presentera det viktigaste som en allmänbildad svensk åtminstone bör ha hört talas om då det gäller världens språk. Särskild uppmärksamhet ägnas åt språkens utveckling och inbördes släktskap. Störst utrymme får dels språk som talas av väldigt många människor, dels språk som har intressanta särdrag men är på väg mot utplåning. Registret ger tips om vidare studier för den som vill veta mera.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 4,89 MB

FILNAMN: Språkresor.pdf

ISBN: 9789188173317

FÖRFATTARE: Bo Lindblom

LADDA NER
LÄSA ONLINE

STS Språkresor: "Kan ta veckor att få hem våra elever ...

Under språkresor och språkkurser för vuxna ingår våra allmänna kurser som omfattar undervisning utomlands i internationella grupper för vuxna utan specialinriktning. Här kan du se vilka olika språk vi erbjuder språkresor och språkkurser för dig som vuxen.

Språkresor - åk på en språkresa med EF under 2020

Att välja språkresor och språkkurser hos ALTA är ett tryggt och säkert sätt att få en lyckad språkvistelse utomlands. Vi erbjuder språkresor världen runt vid väl renommerade språkskolor av hög kvalitet där varje kursdeltagare tas om hand på bästa sätt och som passar dig med högt ställda krav.

RELATERADE BÖCKER