Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik

Vill du läsa Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Peter Sohlberg,Britt-Marie Sohlberg. Att läsa Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik Image

Hur formas kunskap inom vetenskap och forskning? Vilka problem finns vid kunskapssökandet? Här behandlas grundläggande filosofiska begrepp och traditioner, samtidigt som metoder för "vardaglig" forskning presenteras på ett lättillgängligt sätt. Denna fjärde upplaga innehåller bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisningen. Läs mer Problematiseringen utgår från såväl klassiska som moderna vetenskapsteoretiska och filosofiska perspektiv. Syftet är att behandla dessa komplexa problem på ett översiktligt och otekniskt sätt utan att överförenkla konfliktlinjer och fascinerande problemställningar. Denna fjärde upplaga innehåller, utöver uppdateringar och kompletteringar, bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisning, till exempel som lärobok eller handbok. De forskningsetiska frågorna behandlas såväl praktiskt, relaterat till skrivprocessen, som övergripande i ett organisatoriskt sammanhang. Om författarna Peter Sohlberg är professor i samhällsvetenskaplig vetenskapsteori vid Norges Tekniske Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim och docent i sociologi vid Uppsala universitet. Han har också under en längre tid arbetat som lärare/forskare vid Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet. Britt-Marie Sohlberg är fil. mag., leg. sjuksköterska, bitr. psykolog och har länge arbetat som vårdlärare och universitetsadjunkt vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 3,59 MB

FILNAMN: Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och forskningsetik.pdf

ISBN: 9789147126972

FÖRFATTARE: Peter Sohlberg,Britt-Marie Sohlberg

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Kunskapens former : vetenskapsteori, forskningsmetod och ...

Skicka ett mejl till oss med en kort presentationstext (max 120 ord) om dig och ditt författarskap så att vi kan fylla på den här sidan! Socialpsykologi för socialt arbete av Larsson, Sam , Sohlberg, Peter

Kunskapens former - Vetenskapsteori och forskningsmetod ...

Kunskapens former : vetenskapsteori och forskningsmetod Author: Peter Sohlberg Created Date: 6/8/2017 1:19:11 AM ...

RELATERADE BÖCKER