Malala Yousafzai - Ett liv

Vill du läsa Malala Yousafzai - Ett liv pdf boken online? Bra val. Den här boken skrevs av författaren Matt Doeden. Att läsa Malala Yousafzai - Ett liv online är nu så enkelt!

Rsfoodservice.se Malala Yousafzai - Ett liv Image

Boken skildrar Malala Yousafzais uppväxt i Pakistan, hur hon 2012 blev skjuten av talibanerna när hon var på väg hem från skolan. Brottet hon begått? Att stå upp för sin och andra barns rätt till skolgång och studier. Efter att hon blev skjuten blev hon förflyttad till Storbritannien för att få läkarvård. Idag är det hennes och familjens nya hemland. Malala Yousafzai har blivit en internationell talesperson för allas lika rätt till utbildning och har inspirerat elever och barn runt om i hela världen att stå upp för sina rättigheter att få utbilda sig. 2014 fick hon Nobels fredspris för vuxna, och strax därpå även "barnens fredspris", eller Worlds childrens prize som det också kallas, för sina insatser för allas rätt till utbildning. Ett liv-serien är lättlästa biografier. Här finns utrymme för längre och mer djupgående resonemang, vilket gör böckerna lämpliga att använda i undervisningen - och att sätta i händerna på den elev som gärna läser om välkända personers liv och insatser. Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,63 MB

FILNAMN: Malala Yousafzai - Ett liv.pdf

ISBN: 9789188293947

FÖRFATTARE: Matt Doeden

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Malala Yousafzai - Ett liv / E-bok

Malala Yousafzai - symbol för kampen för flickors rättigheter Den 9 oktober 2012 sköts den då 15-åriga Malala Yousafzai i huvudet av talibaner när hon var på väg hem från skolan. Ett straff för att hon tog plats, höjde sin röst och vågade stå upp för flickors rättigheter.

Malala Yousafzai - Wikipedia

ÄVen om bara 20 år gammal verkar barns rättigheteraktivist och Nobelprisprispristagare Malala Yousafzai ha levt flera liv. Född i Mingora, Pakistan, tappade hon modigt talibanerna när gruppen svepte in i Swat Valley. Som svar på hennes offentliga kampanj för utbildningsrättigheter sköts hon av en talibanskytt i 2012.

RELATERADE BÖCKER