Stolthet och Fördom

Stolthet och Fördom är en bra bok. Den här boken skrevs av författaren Cecilie Östby,Ulrika Andersson. På vår hemsida rsfoodservice.se kan du läsa boken Stolthet och Fördom online.

Rsfoodservice.se Stolthet och Fördom Image

I Sverige slår vi oss gärna för bröstet för vår förmåga att nå jämvikt och konsensus. Ändå finns det idag människor som aldrig blir tillfrågade om sin åsikt. Det finns till och med de som inte får den vård de behöver och har rätt till. År 2010 skulle Sverige vara tillgängligt för alla med funktionshinder och Stockholm skulle vara den stad som var den mest tillgängliga i världen. När det gäller fysiska funktionshinder har vi kommit en bit på den vägen. Det blir vanligare att tänka på bredare dörrar och avfasade trottoarkanter för att jämna ut trösklar så att rullstolar lättare kan ta sig fram. När det gäller personer med psykisk funktionsnedsättning är vi bara i startgroparna då man i större utsträckning än andra är beroende av andra människors attityder och bemötande. Psykiskt sjuka är en grupp som ofta demoniseras i media i samband med olika våldsbrott, som inte bara drabbar den enskilde. Fördomar föds av okunskap och kan bara bekämpas med kunskap. I den här boken möter vi engagerade och kunniga människor som brinner för människor i utsatta och svåra situationer. Vi försöker också ta reda på om media som spridare av fördomar, faktiskt också kan vara en nyckel till en positivt förändrad attityd. Slutligen siktar vi mot framtiden och svarar på frågan om hur vi ska få ett samhälle där alla människor har en lika självklar plats.

INFORMATION

DIMENSIONERA: 7,37 MB

FILNAMN: Stolthet och Fördom.pdf

ISBN: 9789197938617

FÖRFATTARE: Cecilie Östby,Ulrika Andersson

LADDA NER
LÄSA ONLINE

Klassikernas klassiker: Stolthet och fördom | dagensbok.com

Stolthet och fördom (originaltitel: Pride and Prejudice) är en roman av Jane Austen, dock först publicerad under pseudonymen "A Lady" (engelska: En dam). Stolthet och fördom publicerades första gången 1813 men skrevs redan 1796-1797. Från början var det tänkt att romanen skulle kallas First Impressions (svenska: Första intryck), men den lyckades aldrig bli publicerad under det namnet.

Stolthet och fördom - Wikipedia

Stolthet och fördom av Jane Austen blev först utgiven år 1813, då under pseudonym.Numera omnämns den ofta som en tidlös klassiker, och i den möter vi unga Elizabeth Bennet och hennes systrar i södra England.

RELATERADE BÖCKER